voetbalzone

Update: VVV zit in luxepositie en laat Wildschut-transfer afketsen

Erik van Dam08 aug 2012, 15:45
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2012, 15:45
Advertentie

VVV-Venlo is bereid met sc Heerenveen te praten over de verkoop van Yanic Wildschut aan de Friezen. In Limburg weet men dat Wildschut openstaat voor een transfer in de weken die nog resteren op de transfermarkt. Heerenveen ziet Wildschut als de best denkbare opvolger van Oussama Assaidi, die op zijn beurt begeerd wordt door Ajax. VVV wil handelen, maar wel snel én tegen een goede prijs.

/

“Wij gaan nu met Heerenveen om tafel. Als er wat gebeurt, dan hopen we wél dat het snel gebeurt. Want wij moeten nog wel een vervanger voor Wildschut kunnen aantrekken. Lukt dat niet, dan willen we hem niet laten gaan”, vat algemeen directeur Hans Soentjens de zaak samen in gesprek met Voetbal International. Hij merkt ook op dat het Heerenveen niet gaat lukken Wildschut voor een appel en een ei aan te trekken.

“Yanic is speler van Jong Oranje en staat nog drie jaar onder contract bij ons. Dus daar zal een goed bedrag tegenover moeten staan”, aldus Soentjens. Eind juni werd reeds duidelijk dat de twintigjarige Wildschut, die vorig seizoen zeven goals maakte in 29 wedstrijden, liever in Nederland blijft dan dat hij over de grenzen trekt. “We hebben laten weten dat het in eerste instantie de bedoeling is dat Yanic een stap binnen Nederland gaat maken. Als dat uiteindelijk op niets uitloopt, kunnen we altijd nog verder kijken”, zei zaakwaarnemer Johan Wins toen.

Update 8 augustus 15.45 uur: VVV zit in luxepositie en laat Wildschut-transfer afketsen
De transfer van Yanic Wildschut naar sc Heerenveen komt waarschijnlijk niet rond. VVV-Venlo en de Friese club spraken over de aanvaller, maar VVV kan het zich permitteren om vrij veel geld voor hem te vragen. De club zit niet in financiële nood en wil Wildschut niet per se kwijt; bovendien loopt zijn contract nog langere tijd door. "We hebben de afgelopen dagen onderhandeld met Heerenveen", geeft Hans Soentjens aan.

"Het uiteindelijke bod wat ze hebben neergelegd, ligt nog ver af van wat wij willen ontvangen. Dus ik verwacht dat daar geen overeenstemming over komt. Hij hoeft niet weg. We hebben ook het geld niet echt hard nodig en sportief willen we hem voor onze supporters en sponsors ook graag behouden", stelt de algemeen directeur in gesprek met Omroep Venlo.

Bezig met laden …