voetbalzone

Update: Väyrynen verbindt zich aan drievoudig Engels landskampioen

Erik van Dam13 sep 2011, 17:51
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2011, 17:51
Advertentie

Het ziet ernaar uit dat Mika Väyrynen zijn loopbaan voortzet bij Red Bull Salzburg. Hoewel die Rote Bullen nog geen melding maken van zijn komst, weten diverse Oostenrijkse media al dat de 29-jarige Fin aan de slag gaat in de Mozartstad. Väyrynen was sinds 2001 actief in de Eredivisie, bij sc Heerenveen, PSV en opnieuw sc Heerenveen.

/

De Scandinaviër kreeg in Friesland echter geen nieuw contract aangeboden na het vorige seizoen. Met acht doelpunten en dertig optredens, allen als basisspeler, was hij een belangrijke waarde voor de club. Mogelijk heeft zijn stevige loon de club ertoe doen besluiten toch afscheid te nemen van Väyrynen, die in totaal 186 wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam heeft staan.

Maandag nog zei Väyrynen dat hij al had verwacht een nieuwe club te hebben. “Ik wacht nog steeds op een goede aanbieding”, legde de 55-voudig international toen uit. Mocht hij werkelijk aan de slag gaan bij Red Bull Salzburg, dan wordt hij daar de zesde speler met een verleden in Nederland. Ook Petri Pasanen, Simon Cziommer, Leonardo, Rasmus Lindgren en David Mendes da Silva hebben een contract bij de koploper, die gecoacht wordt door de Nederlander Ricardo Moniz.

Update 13 september 17:51 uur - Väyrynen verbindt zich aan drievoudig Engels landskampioen
Niet Red Bull Salzburg, maar Leeds United heeft de strijd om Mike Väyrynen gewonnen. The Whites maken via de officiële kanalen melding van de komst van de Finse middenvelder, die voor één jaar heeft getekend. Daarbij heeft Leeds de optie om hem na dat jaar nog eens een seizoen te binden. Trainer Simon Grayson verklaart zich heel gelukkig met de komst van de 29-jarige Scandinaviër, die transfervrij kon worden opgepikt.

"Er waren goede aanbiedingen van andere clubs voor hem, maar die wees hij af vanwege zijn ambities om bij ons te komen spelen en hier successen te boeken. Hij is een ervaren middenvelder met meer dan vijftig interlands", legt de coach verder uit. "Hij heeft bij PSV gespeeld en kende vorig seizoen een goed jaar bij sc Heerenveen." Väyrynen sloot zijn laatste seizoen in Friesland af met acht treffers; in totaal kwam hij in ons land tot 186 duels en 29 doelpunten. Leeds, kampioen van Engeland in 1969, 1974 en 1992, staat op dit moment op de dertiende plaats in de Championship.

Bezig met laden …