voetbalzone

Update: 'We hebben een bod uitgebracht, de bal ligt bij Heerenveen'

Erik van Dam02 jan 2013, 11:52
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2013, 11:52
Advertentie

Jeffrey Gouweleeuw ziet het absoluut zitten om van sc Heerenveen naar AZ te vertrekken. De Alkmaarse club is op zoek naar versterkingen en is gecharmeerd van de centrumverdediger. Gertjan Verbeek is eigenlijk geen voorstander van het halen van nieuwe spelers in januari, maar voor Gouweleeuw durft hij wel een keer een uitzondering te maken. Wat de mandekker zelf betreft, wordt hij inderdaad die uitzondering.

/

“Ik heb aangegeven dat ik in de winterstop wil vertrekken. AZ zou kunnen. AZ is een hele mooie club, ik kom daar uit de buurt. Mijn familie woont er heel dichtbij. Alles gaat via mijn zaakwaarnemer. Als het zo ver is, dan hoor ik het wel”, sprak Gouweleeuw na afloop van de wedstrijd sc Heerenveen-Vitesse (2-1) aan Omrop Fryslân en Eredivisie Live. Naar eigen zeggen draait hij op dit moment een wisselvallig seizoen.

Toch heeft dat misschien een bijkomend voordeel. “Ik ga ervan uit dat Heerenveen niet de hoofdprijs zal vragen”, stelt Gouweleeuw in het interview. Vooruitlopend op de zaken geeft hij aan dat hij hoopt, dat AZ zijn nieuwe club zal worden. ‘Bij AZ ga ik een stap omhoog. Ik zou graag met Verbeek willen werken”, klinkt het. AZ heeft zich reeds officieel gemeld in Friesland voor de 21-jarige verdediger.

Update 2 januari 12.52 uur - 'We hebben een bod uitgebracht, de bal ligt bij Heerenveen'
AZ hoopt Jeffrey Gouweleeuw spoedig te kunnen presenteren als nieuwe aanwinst. "We hebben ons officieel gemeld en een bod neergelegd. De bal ligt nu bij Heerenveen", zegt AZ-directeur Toon Gerbrands tegen Voetbal International. "Er zit beweging in de zaak. Daarbij heeft de speler zelf ook al duidelijk aangegeven waar zijn voorkeur ligt. Aangezien zijn contract na volgend seizoen afloopt, kan ik me voorstellen dat Heerenveen baat heeft bij een afwikkeling."

Bezig met laden …