voetbalzone

Update: 'We hebben nog een aantal punten met elkaar te bespreken'

Peter Nusselder25 apr 2015, 09:25
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2015, 09:25
Advertentie

FC Utrecht maakte woensdag bekend dat de clubleiding erin is geslaagd om Erik ten Hag aan te stellen in een gecombineerde functie van hoofdcoach en technisch manager, terwijl voormalig middenvelder Jean-Paul de Jong komende zomer als veldtrainer aan de slag gaat bij ‘zijn’ club.

voetbalzone

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren is tevreden met het vastleggen van Ten Hag en De Jong. “Dat waren al vrij snel onze ideale kandidaten”, geeft de beleidsbepaler aan in gesprek met Voetbal International. “Ten Hag heeft bij PSV en nu weer Bayern München in de absolute top gewerkt en ervaring opgedaan. Een ambitieuze jongen, die weet wat er wordt gevraagd om als club te groeien.”

“Met Jean-Paul hebben we een clubicoon, iemand die het trainersvak beheerst, de Utrechtse taal spreekt en goed ligt bij de fans”, vervolgt Van Seumeren. Utrechter De Jong, die tussen 1993 en 2007 liefst 370 competitiewedstrijden speelde voor de club uit zijn geboortestad, komt over van FC Eindhoven, waar hij sinds 2013 hoofdtrainer is. Ten Hag was in het verleden als assistent van Fred Rutten werkzaam bij zowel FC Twente als PSV en stond als coach op eigen benen bij Go Ahead Eagles, waar hij al samenwerkte met De Jong. In München traint Ten Hag momenteel nog de beloften van Bayern.

Update 25 april 09.25 uur - 'We hebben nog een aantal punten met elkaar te bespreken'
Frans van Seumeren is overtuigd van de komst van Jean-Paul de Jong, maar het is nog altijd niet zeker dat de clubicoon terug zal keren bij FC Utrecht. De Domstedelingen hebben inmiddels een akkoord bereikt met FC Eindhoven over een transfersom, maar zijn het nog niet eens met De Jong zelf. "Na de overeenkomst die de clubs samen hebben, krijg ik nu de kans om gesprekken aan te gaan en die gesprekken lopen nu", zei hij voor de camera van FOX Sports. "Daarin hebben we nog een aantal punten met elkaar te bespreken en het kan zomaar zijn dat er volgende week nieuws is."

Bezig met laden …