voetbalzone

Update: 'We wachten tot de laatste minuut met een beslissing over Falcao'

Erik van Dam28 mei 2014, 23:25
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014, 23:25
Advertentie
voetbalzone

Met nog een paar weken te gaan voor de start van het wereldkampioenschap is de deelname van Radamel Falcao nog niet zeker. De 28-jarige spits, goed voor 51 interlands en 20 doelpunten voor Colombia, is op de weg terug na een zware blessure. Op 22 januari scheurde hij de kruisband in zijn linkerknie en al snel ging er met potlood een streep door het WK 2014. Ook nu is zijn deelname nog altijd twijfelachtig.

Bondscoach José Pekerman nam Falcao dinsdag op in zijn dertigkoppige voorselectie voor het toernooi. El Tigre staat dus op de voorlopige lijst, maar of hij er werkelijk bij zal zijn in Brazilië is nog de vraag. Falcao zelf waarschuwt alvast dat áls hij met Colombia meegaat, hij niet zijn ware kunnen zal etaleren tijdens het WK. Daarvoor is hij simpelweg nog niet ver genoeg in het herstel van de blessure.

“Binnenkort zullen we de knoop doorhakken. Door mijn knieblessure mis ik wedstrijdritme en daardoor zal ik in Brazilië onmogelijk mijn topniveau halen”, geeft Falcao nu vast aan. Als hij zich goed genoeg voelt, zal hij met zijn landgenoten meegaan, belooft hij. Heeft hij echter het gevoel dat hij niets kan toevoegen, dan zal hij dat gewoon aangeven bij bondscoach Pekerman. “Dan zal ik niet aarzelen om dat te melden. Ik heb al op doel geschoten en dat voelde goed, maar het is natuurlijk afwachten hoe mijn knie reageert op wedstrijdsituaties.”

Update 17 mei 10.55 uur - ‘Falcao hakt knoop door en stelt Colombia dinsdag teleur’
Radamel Falcao laat het WK in Brazilië waarschijnlijk toch aan zich voorbij gaan. De aanvaller maakt weliswaar deel uit van de voorselectie van het Colombiaanse elftal, maar hij is nog onvoldoende hersteld van een zware knieblessure. Een zwaar toernooi komt simpelweg nog te vroeg voor Falcao, die vrijdag de training bij AS Monaco hervatte. De media in Colombia maken melding van een persconferentie van Falcao op dinsdag in eigen land.

Update 20 mei 22.17 uur - Falcao voegt zich gewoon bij Colombiaanse selectie
Afgelopen weekend werd beweerd dat Radamel Falcao dinsdag bekend zou maken dat hij het WK zou laten schieten, maar dat is niet het geval. De aanvaller blijft hopen op deelname aan het toernooi in Brazilië en zal zich gewoon melden in Buenos Aires, waar de internationals deze week zullen verzamelen. Dat heeft de Colombiaanse bond laten weten. Het blijft evenwel onzeker of Falcao aan het WK zal gaan meedoen: de medische staf zal gaan kijken hoe fit de sterspeler is.

Update 28 mei 23.25 uur - 'We wachten tot de laatste minuut met een beslissing over Falcao'
Radamel Falcao krijgt tot het allerlaatste moment de kans om te bewijzen dat hij fit genoeg is om mee te kunnen doen aan het WK in Brazilië. "We zullen wachten tot de laatste minuut van de laatste dag voordat we een beslissing nemen", zei bondscoach José Pekerman woensdag. Net als alle andere bondscoaches moet hij aankomende maandag zijn WK-selectie bekendmaken. Pekerman gaf geen nieuwe update over de revalidatie van Falcao.

Bezig met laden …