voetbalzone

Update: Wegen van AA Gent en 'omstreden' coach Dury scheiden

Daniel Cabot Kerkdijk14 mei 2011, 23:45
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2011, 23:45
Advertentie

Francky Dury is ontstemd dat AA Gent zijn telefoonrekeningen heeft uitgepluisd. Die onthulden heel wat gesprekken naar Club Brugge-manager Vincent Mannaert, wat de geruchten voedt dat Dury volgend seizoen de opvolger zou zijn van Adrie Koster bij de Bruggelingen. De oefenmeester zelf ontkent dat hij met Club Brugge onderhandelt en is daarbij ontstemd over de gang van zaken.

"Het is raar dat de club mijn rekeningen controleerde, maar als werknemer moet je dit aanvaarden. Het verrast met wel dat dit naar buiten komt", zegt Dury woensdag in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. "Pas als je ontevreden bent over een coach, ga je naar zijn telefoonrekeningen kijken. Ik ben altijd een trainer geweest die vanuit een vertrouwensrelatie werkt. Ik heb ook tegen manager Michel Louwagie gezegd dat het me stoort dat ze m'n factuur controleren."

Louwagie zelf reageert nogal laconiek: "Als het hem stoort, dan moet hij zijn gsm maar niet langer op de naam van de club laten factureren. Als Francky zijn gsm-rekening zelf betaalt, kan hij in de toekomst kiezen naar wie hij belt." Dury ontkent niet dat hij met Mannaert, die hij nog kent van zijn periode bij Zulte-Waregem, heeft gebeld. "Maar het verband dat hierbij gelegd wordt, is verkeerd."

Volgens Mannaert is er geen vuiltje aan de lucht. "Als Dury een optie zou worden, zal er ook contact opgenomen worden met Gent. Daar is nu echter geen sprake van. We praten niet met andere trainers voor we een evaluatie maken. Wij volgen uiteraard de markt en als we toch afscheid nemen van Koster zullen we zeker mensen vinden die gemotiveerd zijn om naar Club Brugge te komen."

Update 23:45 uur - Wegen van AA Gent en 'omstreden' coach Dury scheiden
Francky Dury vertrekt als trainer van AA Gent. Dat heeft de Belgische club zaterdag bekendgemaakt. Zijn ploeg verloor thuis met 2-3 van RC Genk en bleef zo voor de negende wedstrijd zonder zege in de ontknoping van het seizoen. In de reguliere competitie eindigde Gent nog op de derde plek, nu staat de formatie vijfde. De 53-jarige Dury had in Gent nog een contract voor twee seizoenen, maar de clubleiding besloot in onderling overleg dat de coach weggaat. Dinsdag zit hij nog wel op de bank bij de laatste wedstrijd tegen Club Brugge.

Bezig met laden …