voetbalzone

Update: Wegen van Addo en FC Eindhoven scheiden al na twee maanden

Erik van Dam28 mrt 2012, 17:25
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2012, 17:25
Advertentie
/

Eric Addo keert na acht maanden afwezigheid waarschijnlijk weer terug op de Nederlandse velden. De 33-jarige Ghanese verdediger vertrok na vorig seizoen transfervrij bij Roda JC Kerkrade en vond nadien geen nieuwe club. Het Eindhovens Dagblad meldt nu dat Addo met FC Eindhoven mee is gegaan op trainingskamp naar Turkije.

FC Eindhoven staat momenteel tweede in de Jupiler League en hoopt in de tweede seizoenshelft de jacht op FC Zwolle nog verder te intensiveren. Verdediger Jelle De Bock staat door een blessure echter lang aan de kant, dus is een defensieve versterking meer dan welkom in de lichtstad. Addo kan met al zijn ervaring een bruikbare pion blijken voor FC Eindhoven.

Tijdens het oefenduel dat FC Eindhoven afwerkte tegen Kartalspor (3-3) mocht Addo na rust invallen aan de kant van de Brabanders. Het regionale dagblad weet dat, mocht het van een samenwerking komen, Addo op amateurbasis aan de slag gaat. Eindhoven is geen onbekende plaats voor de Afrikaan; van 1999 tot 2008 kwam hij uit voor PSV, met een tussenpoos van anderhalf jaar bij Roda. Met Eindhoven-trainer Ernest Faber speelde Addo nog samen bij PSV.

Update 10 januari 14:47 uur - Zaakwaarnemer Addo komt uit Israël naar Eindhoven
FC Eindhoven hoopt eind deze week duidelijkheid te hebben over het vastleggen van Eric Addo tot het eind van het seizoen. De nummer twee van de Jupiler League wil Addo op amateurbasis aan zich binden. Hem een contract aanbieden zit er nog niet in, laat algemeen directeur Hans Smulders weten in het Eindhovens Dagblad. Vrijdag komt de zaakwaarnemer van Addo vanuit Israël naar Nederland en moet de komst van de ex-PSV'er worden afgerond.

Update 13 januari 11:30 uur - Addo maakt seizoen op amateurbasis af in Eindhoven
FC Eindhoven is erin geslaagd om Eric Addo. De 33-jarige verdediger voegde zich tijdens het trainingskamp van de Jupiler League-club in Turkije bij de selectie van trainer Ernest Faber en liet daar een goede indruk achter. Eindhoven beschikte niet over voldoende financiële middelen om de Ghanees een contract aan te bieden, maar de voormalig speler van onder meer PSV en Roda JC Kerkrade gaat op amateurbasis voor de Eindhovenaren spelen. Dit heeft de club laten weten aan het Eindhovens Dagblad.

Update 28 maart 17:25 uur - Wegen van Addo en FC Eindhoven scheiden al na twee maanden
Eric Addo vertrekt met onmiddellijke ingang bij FC Eindhoven. De verdediger heeft bij de clubleiding aangegeven onvoldoende perspectief te zien, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Addo, die zich begin januari op amateurbasis had aangesloten, speelde slechts vier duels voor de Jupiler League-club.

Bezig met laden …