voetbalzone

Update: Wenger kan Franse doelpuntenmachine definitief vergeten

Erik van Dam01 aug 2016, 18:03
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2016, 18:03
Advertentie

Wissam Ben Yedder verlaat Toulouse FC voor Sevilla, mits hij de medische keuring met succes doorkomt. Los Rojiblancos melden de komst van de 25-jarige aanvaller zaterdag via de officiële kanalen. Wat de Spanjaarden precies betalen voor Ben Yedder is niet bekend, maar aangenomen wordt dat er zo’n negen miljoen euro met de transfer gemoeid is.

/

Ben Yedder maakte de voorbije jaren naam in de Ligue 1. In het shirt van Toulouse was hij behoorlijk op schot en maakte hij sinds het seizoen 2012/13 achtereenvolgens vijftien, zestien, veertien en zeventien doelpunten. Zijn contract liep nog door tot volgend jaar zomer, maar Sevilla koopt dat nu dus af. De Andalusiërs troeven onder meer Arsenal af, dat ook belangstelling had maar niet concreet werd.

Ben Yedder laat op Twitter al weten iedereen dankbaar te zijn voor de mooie tijden bij Toulouse. Hij tekent na de medische keuring een vijfjarig contract en is na Franco Vázquez, Hiroshi Kiyotake, Paulo Henrique Ganso, Pablo Sarabia, Carlos Correa, Luciano Vietto en de gehuurde Claudio Kranevitter alweer de achtste aanwinst.

Update 1 augustus 18.03 uur - Wenger kan Franse doelpuntenmachine definitief vergeten
De transfer van Wissam Ben Yedder naar Sevilla is afgerond. De Spanjaarden maken via de officiële kanalen bekend dat de aanvaller zonder problemen door de medische keuring is gekomen en zijn handtekening heeft gezet onder een contract voor vijf seizoenen. Ben Yedder is voor negen miljoen euro overgenomen van Toulouse en stond ook in de belangstelling van Arsenal, maar gaat dus verder in LaLiga.

Bezig met laden …