voetbalzone

Update: Wilshere: ‘Ik zou wensen dat Januzaj Engels is, hij is geweldig’

Bart Kruyt09 okt 2013, 21:55
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2013, 21:55
Advertentie

Adnan Januzaj werd geboren in Brussel, maar woont in Engeland en zou daardoor in de toekomst in aanmerking kunnen komen voor het Engelse elftal. Bondscoach Roy Hodgson heeft al toegegeven daar wel wat voor te voelen: hij ziet het toptalent van Manchester United als een mogelijke aanwinst voor zijn selectie. Middenvelder Jack Wilshere heeft er echter een andere mening over.

/

De jongeling van Arsenal is van mening dat Januzaj niet moet worden opgeroepen voor The Three Lions. "Voor mij is het gemakkelijk: als je een Engelsman bent, speel je voor Engeland. Alleen Engelse spelers zouden voor Engeland moeten spelen", vindt Wilshere. "Als je vijf jaar in Engeland woont, ben je niet meteen een Engelsman. Dan moet je dus ook niet voor dit land gaan spelen."

"Als ik naar Spanje zou verhuizen en daar vijf jaar zou blijven, zou ik ook niet opeens voor Spanje willen spelen", benadrukt Wilshere. De achttienjarige Januzaj woont overigens pas twee jaar in Engeland en zou bij een keuze voor de Engelse ploeg dus sowieso nog een paar jaar moeten wachten op de start van zijn interlandloopbaan. De middenvelder kan ook kiezen voor België, Turkije, Servië, Kosovo (mits de FIFA Kosovo goedkeurt als voetballand) én Albanië.

Update 9 oktober 21.55 uur - Wilshere: ‘Ik zou wensen dat Januzaj Engels is, hij is geweldig’
Jack Wilshere claimt dat zijn uitspraken verkeerd zijn uitgelegd. De middenvelder zei dat ‘alleen Engelse spelers voor Engeland zouden moeten spelen’ en dat je ‘niet meteen een Engelsman bent als je vijf jaar in Engeland woont’. De Gunner zou gedoeld hebben op Adnan Januzaj, maar dat ontkent hij via Twitter. “Slechte journalistiek lijkt in dit land een trend te worden, ik doelde niet op Januzaj. Inderdaad, alleen Engelsen zouden voor Engeland moeten spelen. En ik zou wensen dat Januzaj Engels is, hij is een geweldige speler!”, schrijft Wilshere.

Bezig met laden …