voetbalzone

Update: WK komt niet in gevaar voor aanvoerder Nieuw-Zeeland

Daniel Cabot Kerkdijk22 feb 2010, 19:15
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2010, 19:15
Advertentie

Nieuw-Zeeland treedt komende zomer op het WK in Zuid-Afrika mogelijk aan zonder aanvoerder Ryan Nelsen. De verdediger van Blackburn Rovers raakte zondag in de wedstrijd tegen Bolton Wanderers (3-0 winst) geblesseerd aan zijn rechterbeen. Nader onderzoek moet uitwijzen of de kwetsuur daadwerkelijk ernstig is.

Nelsen kwam na een luchtduel ongelukkig neer en gevreesd wordt dat hij schade heeft opgelopen aan zijn knie. Dat zou kunnen betekenen dat zijn deelname aan het WK gevaar loopt. "Ik hoop dat hij alleen een enkelblessure heeft", vertelt manager Sam Allardyce op de clubsite. "Hij greep echter meteen naar zijn knie."

Allardyce verwacht binnen 48 uur meer duidelijkheid over de ernst van de blessure van de Nieuw-Zeelander. Nelsen, die de oefeninterland tegen Mexico lijkt te zullen missen, ontbrak vorig jaar op de Confederations Cup vanwege een kuitblessure. Nieuw-Zeeland treft op het WK Italië, Slowakije en Paraguay.

Update 20:16 uur - WK komt niet in gevaar voor Nelsen
Ryan Nelsen hoeft het aankomende WK niet te missen. De aanvoerder van Nieuw-Zeeland krijgt pas dinsdag duidelijkheid over de precieze ernst van de blessure, maar inmiddels is wel duidelijk dat er niets gebroken of gescheurd is. "Ik kan op het moment niet eens lopen, maar het valt mee", zei Nelsen. "Ik denk dat ik vier weken uit de roulatie zal zijn. Op het WK ben ik er zeker bij."

Bezig met laden …