voetbalzone

Update: Wolverhampton slaagt niet in zoektocht en kiest voor Connor

Erik van Dam24 feb 2012, 10:10
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2012, 10:10
Advertentie

Mick McCarthy is maandag ontslagen als trainer van Wolverhampton Wanderers. De club maakt via de officiële kanalen bekend dat het contract van de 53-jarige Ier ontbonden is en dat Terry Connor het elftal op interim-basis verder zal leiden, tot een nieuwe trainer gevonden is. McCarthy was al lang in dienst bij the Wolves; in juli 2006 werd hij hoofdcoach.

/

“Het bestuur nam deze moeilijke beslissing vanwege de slechte vorm; Wolves heeft maar veertien punten gepakt in de laatste 22 wedstrijden”, verklaart de club in een statement. De 5-1 nederlaag die Wolverhampton zondag thuis leed tegen West Bromwich Albion was de druppel. Het team staat achttiende, twee punten voor nummer laatst Wigan Athletic. Eerder dit seizoen werden Steve Bruce en Neil Warnock ontslagen door Sunderland en Queens Park Rangers.

McCarthy zette in de voorbije vijfenhalf jaar goede resultaten neer bij Wolverhampton. Hij leidde de club in zijn derde seizoen naar de titel in de Championship en behaalde vervolgens de plaatsen vijftien en zeventien. In totaal zat hij 270 wedstrijden op de bank bij de in degradatienood verkerende club. Voorheen werkte hij bij Sunderland (drie jaar), de Ierse nationale ploeg (zesenhalf jaar) en Milwall (vier jaar).

Update 24 februari 11:10 uur - Wolves slaagt niet in zoektocht en kiest voor interim-coach
Wolverhampton Wanderers staakt de zoektocht naar een nieuwe manager. De Premier League-club laat zich de laatste dertien wedstrijden van het seizoen leiden door Terry Connor, de voormalig assistent van de ontslagen Mick McCarthy. Wolverhampton Wanderers sprak de afgelopen weken met diverse kandidaten, maar om uiteenlopende redenen slaagde men er niet in om een opvolger aan te stellen. Connor maakt zaterdag op bezoek bij Newcastle United zijn debuut als hoofdtrainer.

Bezig met laden …