voetbalzone

Update: 'Ze kunnen ook in de spiegel kijken, ze wisten dat dit kon gebeuren'

Erik van Dam06 feb 2014, 08:20
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2014, 08:20
Advertentie

FC Groningen koos er voor Yoëll van Nieff na iets meer dan een half seizoen terug te halen naar Euroborg. De verdediger annex aanvaller werd in de zomer uitgeleend aan FC Dordrecht en ontwikkelde zich daar formidabel. FC Groningen deed juist enkele spelers weg en kon Van Nieff er goed bij gebruiken. Bij Dordt is men vanzelfsprekend teleurgesteld.

voetbalzone

Van Nieff maakte er negen voor de nummer één van de Jupiler League en Marco Boogers rekende helemaal niet meer op een telefoontje vanuit Groningen. Henk Veldmate belde namens de Eredivisionist en legde Boogers uit dat de club Van Nieff ging terugroepen. “Ik vroeg of hij een grapje maakte, maar dat was helaas niet zo. De mededeling kwam als een donderslag bij heldere hemel.”

“Een dag eerder had ik met Veldmate nog contact gehad over een andere speler en was Van Nieff helemaal niet ter sprake gekomen”, licht Boogers, technisch directeur aan De Krommedijk, toe in gesprek met Voetbal International. Hij vindt het erg jammer dat FC Groningen nog zó laat in de transferperiode besloot Van Nieff terug te halen. De sterspeler van FC Dordrecht zou een dag later meespelen tegen MVV.

“Ik begrijp totaal niet waarom FC Groningen dit zo gespeeld heeft. Ze staan volledig in hun recht, begrijp me goed, maar ik had het anders gedaan”, zegt Boogers balend. FC Dordrecht ging vrijdagavond met 2-0 onderuit bij MVV in De Geusselt. De komende weken speelt het team van Harry van den Ham tegen FC Emmen, Jong Ajax en FC Eindhoven.

Update 6 februari 09.20 uur - 'Ze kunnen ook in de spiegel kijken, ze wisten dat dit kon gebeuren'
Bij FC Dordrecht is men woedend dat FC Groningen heeft besloten om Yoëll van Nieff terug te halen naar Euroborg, maar Hans Nijland heeft daar geen boodschap aan. "Ik kan me voorstellen dat Dordrecht baalt van de situatie", zegt de algemeen directeur van Groningen in Voetbal International. "Anderzijds moet die club ook in de spiegel kijken, ze wisten dat dit kon gebeuren. Anders hadden ze maar moeten bedingen dat we hem tot pakweg 15 januari konden terughalen."

Bezig met laden …