voetbalzone

Update: ‘Zenit wil Advocaat en het maakt niets uit dat hij nog bij AZ zit’

Gijs Freriks11 mrt 2014, 17:22
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2014, 17:22
Advertentie

Luciano Spalletti gaat Zenit Sint-Petersburg na bijna drieënhalf jaar verlaten. De Russen hebben de 55-jarige Italiaan volgens Sport-Express maandagavond ontslagen en zullen dat dinsdag via de officiële kanalen wereldkundig maken. Zenit won slechts één van de laatste zes competitiewedstrijden en is de koppositie in de Premjer Liga kwijtgeraakt.

voetbalzone

De sine-belo-golubye werden bovendien in de beker uitgeschakeld door tweedeklasser Tyumen, verloren in de zomer de finale van de Russische Supercup en zijn nagenoeg kansloos om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Borussia Dortmund staat immers met 4-2 voor; woensdag wacht de return in Westfalen. Assistent-trainer Sergei Semak neemt de rol van Spalletti naar verluidt over; Anatoly Davydov en Vladislav Radimov gaan hem assisteren.

Semak was vermoedelijk niet de eerste keus voor Aleksei Miller, de voorzitter van hoofdsponsor Gazprom. Volgens Sports benaderde Miller enkele weken geleden Guus Hiddink, maar de toekomstig bondscoach van het Nederlands elftal bedankte voor de eer. Spalletti, die eerder bij onder meer AS Roma werkzaam was en bij Zenit Dick Advocaat opvolgde, werd met Zenit tweemaal landskampioen, pakte één keer de beker en één keer de nationale Supercup.

Update 11 maart 08.40 uur - Zenit Sint-Petersburg maakt congé van Spalletti wereldkundig
Luciano Spalletti is geen trainer van Zenit Sint-Petersburg meer. De topclub uit Rusland maakt dinsdag via de officiële kanalen bekend dat de contractuele samenwerking met de 55-jarige Italiaan per direct is beëindigd. Zenit bedankt Spalletti voor de bewezen diensten en benadrukt dat hij altijd van harte welkom zal zijn. Sergei Semak neemt het takenpakket van Spalletti over.

Update 11 maart 18.22 uur - ‘Zenit wil Advocaat en het maakt niets uit dat hij nog bij AZ zit’
Zenit Sint-Petersburg heeft Luciano Spalletti ontslagen en volgens Artur Petrosyan, de hoofdredacteur van Sport-Express (een van de grootste sporttijdschriften van Rusland), zijn er drie kandidaten om de Italiaan op te volgen. De eerste en belangrijkste kandidaat is Dick Advocaat, zo klinkt het. “Het maakt niemand iets uit dat Advocaat nu nog trainer is van AZ. Zenit niet en Advocaat niet. Hij bevond zich eerder in deze positie”, doelt Petrosyan op het dienstverband dat Advocaat had bij de nationale ploeg van België. De coach koos desondanks voor de nationale ploeg van Rusland. Valeriy Gazzaev en André Villas-Boas zijn de andere topkandidaten om Spalletti op te volgen.

Bezig met laden …