voetbalzone

Update: Zuid-Koreaanse bond bevestigt gesprek met Van Marwijk

Erik van Dam07 aug 2014, 07:55
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2014, 07:55
Advertentie

Zuid-Korea is vastberaden weer een trainer van buitenlandse komaf aan te stellen. Het nationale team werd eindelijk op de kaart gezet toen Guus Hiddink dertien jaar geleden aan het roer kwam en in de jaren die volgden werkte Zuid-Korea afwisselend met Koreanen en buitenlanders als bondscoach. Volgens diverse Koreaanse bronnen is men nu in gesprek getreden met Bert van Marwijk.

voetbalzone

Van Marwijk zit al bijna een halfjaar zonder werk, nadat hij op 15 februari werd ontslagen bij Hamburger SV. Hij kreeg de Bundesligist niet aan de praat sinds hij in september werd ingehuurd en kwam daardoor weer op straat te staan. De 62-jarige Deventenaar was van 2008 tot 2012 bondscoach van Nederland en reikte met Oranje tot de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Voor die tijd had hij het voor het zeggen bij Fortuna Sittard, Feyenoord, Borussia Dortmund en andermaal Feyenoord. Vorige week werden ook Frank Rijkaard, Martin Jol en Neil Lennon, die allemaal zonder werk zitten, in verband gebracht met de vacature van bondscoach in Zuid-Korea. Geen van allen lijken echter al in gesprek te zijn gegaan met de Koreaanse bond. De eerstvolgende interland van de Aziaten is op 5 september, een vriendschappelijke ontmoeting met Venezuela. In januari begint de Asian Cup 2015.

Update 7 augustus 07.55 uur - Zuid-Koreaanse bond bevestigt gesprek met Van Marwijk
Bert van Marwijk heeft inderdaad de kans om aan de slag te gaan als bondscoach van Zuid-Korea. Lee Yong-soo, het hoofd van de technische commissie van de Zuid-Koreaanse bond, heeft bevestigd dat hij in Nederland met de trainer heeft gesproken: "Het gesprek duurde ongeveer een uur en vijftig minuten. Er is geen concreet resultaat uitgekomen, maar we weten nu in ieder geval dat hij interesse heeft in de baan", zegt Lee. Hij verwacht dat de onderhandelingen binnen een week afgerond kunnen worden.

Bezig met laden …