voetbalzone

Update: Zuiverloon en co trekken stand gelijk in restant ‘paraplu-duel’

Erik van Dam07 dec 2011, 19:18
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2011, 19:18
Advertentie

De laatste Primera División-wedstrijd op de zondag is voortijdig stopgezet. Granada en Real Mallorca moesten bij een tussenstand van 2-1 van het veld, nadat de assistent-scheidsrechter in zijn gezicht werd geraakt door een vanuit het publiek gegooide paraplu. Terwijl Real Mallorca een hoekschop wilde nemen, toen de grensrechter het voorwerp in het gezicht gesmeten kreeg.

/

Volgens diverse Spaanse media werd de dader snel ingerekend door de aanwezige stewards en overgedragen aan de politie. Onduidelijk is nog of een aanhanger van Granada of Real Mallorca de paraplu richting het gezicht van de assistent-scheidsrechter gooide. De man in kwestie liep in ieder geval een lelijke wond in het gezicht op; na verzorging besloot de dienstdoende arbiter Clos Gómez niet meer verder te laten spelen.

Zodra duidelijk is van welke club de supporter afkomstig is, kan Granada of Real Mallorca naar alle waarschijnlijkheid een megaboete verwachten van de Spaanse bond (RFEF). Die stelt, net als alle andere bonden in Europa, juist veel in het werk om de veiligheid van zowel de spelers als trainers én de wedstrijdleiding te kunnen garanderen.

Update 29 november 15:50 uur - Spaans ‘paraplu-duel’ wordt achter gesloten deuren uitgespeeld
De wedstrijd tussen Granada en Real Mallorca, die op 20 november gestaakt werd, wordt op woensdag 7 december achter gesloten deuren en zonder toeschouwers uitgespeeld. Het duel in de Primera División kreeg een voortijdig einde omdat er vanuit het publiek een paraplu werd gegooid naar de assistent-scheidsrechter. In Granada stond de thuisploeg op dat moment met 1-0 voor, na een uur spelen.

Update 7 december 20:18 uur - Zuiverloon en co trekken stand gelijk in restant ‘paraplu-duel’
Real Mallorca, met Gianni Zuiverloon in de basis, heeft het ‘paraplu-duel’ met Granada weten te beëindigen in een gelijkspel: 2-2. Granada leidde de wedstrijd twee weken geleden met 2-1 toen het na een uur spelen werd gestaakt, omdat een assistent-scheidsrechter een paraplu op zijn hoofd had gekregen. Tomer Hemad maakte zeven minuten na de hervatting van de wedstrijd gelijk van elf meter. Het laatste halfuur werd zonder publiek gespeeld.

Bekijk hier de beelden:


Bezig met laden …