voetbalzone

Update: Zulte Waregem en Cercle toch naar rechter tegen KBVB

Daniel Cabot Kerkdijk18 jan 2010, 10:39
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2010, 10:39
Advertentie

Zulte Waregem en Cercle Brugge gaan toch akkoord met het voorstel van de Belgische voetbalbond (KBVB) om een mogelijke bekerwedstrijd tegen Anderlecht over één duel af te werken. Beide eersteklassers willen de speelkalender nog niet meer belasten, zo meldt Het Belang van Limburg.

De achtste finale tussen beide West-Vlaamse clubs werd tot dusver al drie keer afgelast. De KBVB vond vorige week een oplossing. De winnaar zal met oog op het overvolle speelschema de kwartfinale in één duel bij Anderlecht moeten afwerken en niet met een heen- en terugwedstrijd. Het besluit van de KBVB viel niet in goede aarde bij de clubs, die beroep wilden aantekenen.

"Zulte en Cercle hebben beslist om geen juridische procedure op te starten, om de kalender niet te belasten", verklaren beide teams echter zondag. Zulte en Cercle staand volgende week tegenover elkaar, terwijl de heenduels van de andere kwartfinales al plaatsvinden. De winnaar van de krachtmeting moet naar Anderlecht en strijdt daar over één duel voor een ticket voor de halve finales.

Update 11:37 uur - Zulte Waregem en Cercle Brugge toch naar rechter
Daags na de beslissing om geen juridische procedure te starten, hebben Zulte Waregem en Cercle Brugge toch besloten om naar de rechter te stappen. De clubs vechten de beslissing van de KBVB aan om de kwartfinale in de Belgische Beker tussen Anderlecht en de winnaar van de achtste finale tussen Zulte en Cercle te laten spelen over één duel en in het stadion van Anderlecht, zo meldt Zulte volgens Het Laatste Nieuws. Het is niet bekend wanneer er een uitspraak komt.

Bezig met laden …