voetbalzone

Update: ‘Zwarte Tulp’ tekent en is eerste Nederlander ooit in Servië

Bart Kruyt06 jul 2012, 20:05
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2012, 20:05
Advertentie

Serginho Greene heeft een nieuwe club gevonden. De Amsterdammer ging niet in op een nieuwe aanbieding van Levski Sofia en tekent dinsdagavond nog een contract bij het Servische Vojvodina Novi Sad. Die club, waar ook Ajax-doelwit Dejan Meleg onder contract staat, speelt over ruim twee weken de eerste wedstrijd in de tweede kwalificatieronde voor de Europa League.

Vojvodina eindigde vorig seizoen als derde in de Servische SuperLiga, met zestien punten achterstand op runner-up Rode Ster Belgrado en 28 op kampioen Partizan Belgrado. Een prima prestatie, die mede werd behaald dankzij de Ghanees Stephen Appiah. De ex-speler van onder meer Juventus en Fenerbahçe heeft Vojvodina inmiddels verlaten en Greene is gehaald als opvolger.

De tweevoudig kampioen van Joegoslavië heeft een principeakkoord bereikt met de dertigjarige verdediger annex middenvelder. “We zien in Greene de juiste vervanger voor Appiah”, legt sportief directeur Miodrag Pantelic uit in Novosti. “We hebben een principeakkoord bereikt over alles, maar hij heeft nog twee dagen nodig om met zijn familie te overleggen. Hij is een ervaren speler die als directe versterking wordt beschouwd.” Greene, oud-speler van onder meer Feyenoord en Vitesse, speelde in Bulgarije in totaal 59 duels. Hierin scoorde de Zwarte Tulp, zoals hij in de Servische media wordt genoemd, twee keer.

Update 6 juli 20:05 uur - ‘Zwarte Tulp’ tekent en is eerste Nederlander ooit in Servië
Serginho Greene heeft zich officieel voor twee seizoenen verbonden aan Vojvodina Novi Sad. Hij is zodoende de eerste Nederlander ooit die voor een Servische club gaat spelen. De dertigjarige Amsterdammer, voormalig speler van onder meer Levski Sofia, Vitesse en Feyenoord, gaat met De Oude Dame de tweede voorronde van de Europa League in.

Bezig met laden …