Uruguay en Paraguay spelen gelijk in grimmig duel en bekeren door

Gijs Freriks20 jun 2015, 22:53
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2015, 22:53

Uruguay en Paraguay hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Copa América. De landen hadden zaterdagavond in La Serena aan een 1-1 onderling gelijkspel voldoende om ten minste bij de eerste drie te eindigen in Groep B. Argentinië was ook al zeker van de volgende ronde en Jamaica is de rodelantaarndrager in de poule.

De wedstrijd in Estádio la Portada was acht minuten oud toen er al twee gele kaarten waren uitgedeeld en de toon was dus al gauw gezet. Beide partijen hadden aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te bereiken, maar knokten voor de winst en Uruguay kwam na een klein half uur op voorsprong. José Giménez kopte knap raak uit een hoekschop van Carlos Sánchez en werd daarmee de jongste Uruguayaan sinds Pablo Lima in 2001 die op een Copa América heeft weten te scoren. La Celeste was even later dicht bij de 2-0: een kopbal van Giménez werd gestopt en Edinson Cavani punterde naast.

De stugge en harde ploegen hielden qua spel elkaar aardig in balans en met name Paraguay had moeite om tot kansen te komen. Toch werd het op slag van rust 1-1: Lucas Barrios kopte na een corner van Edgar Benítez binnen. Uruguay begon beter aan de tweede helft, maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde mogelijkheden. De beste kansen in de tweede helft waren nog voor Cristhian Stuani, die zijn kopbal niet goed op het doel kon mikken en in de slotfase op doelman Justo Villar stuitte.