voetbalzone

Uruguay na twee duels al klaar, Suárez mag niet invallen en wordt boos

Daniel Cabot Kerkdijk10 jun 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2016, 07:00
Advertentie

Uruguay beleeft weinig plezier aan de jubileumeditie van de Copa América. De ploeg van bondscoach Óscar Tabarez ging donderdag met 0-1 onderuit tegen Venezuela en strandt zodoende in de groepsfase. Uruguay verloor eerder ook al de eerste groepswedstrijd tegen Mexico en sluit het toernooi nu af tegen het ook geëlimineerde Jamaïca.

Van een gebrek aan kansen was zeker geen sprake: Edinson Cavani had diverse mogelijkheden om de score te openen, maar hij faalde keer op keer. Venezuela kwam uit het niets op 0-1, in de 36e minuut. Een verre inzet van Alejandro Guerra werd door Fernando Muslera weliswaar op de lat getikt, maar de rebound was een prooi voor Salomon Rondón.

In de tweede helft ging het duel op en neer, met kansen voor beide teams. Cristian Stuani, Cavani en Ramirez lieten na om Uruguay op gelijke hoogte te brengen, terwijl Adalberto Peñaranda en Romulo Otero de 0-2 op hun schoen hadden maar faalden. Venezuela stapte hoe dan ook als winnaar van het veld en plaatste zich daarmee voor de knock out-fase.

Luis Suárez kwam wederom niet in actie. De aanvaller zat weliswaar op de reservebank en ging in de tweede helft ook warmlopen, toen de technische staf daarom vroeg. Tien minuten voor tijd was Mathias Corujo echter de laatste wissel van Tábarez en ontstak Suárez in woede. Na een woordenwisseling met assistent-bondscoach met Mario Rebollo sloeg hij tegen de zijkant van de dugout.

Achteraf bleek dat Suárez bovendien op het wedstrijdformulier als ‘geblesseerd’ stond, en niet als ‘invaller’, waardoor hij überhaupt niet mee mocht doen. Hij was daar echter niet over ingelicht en in dat kader is het ook opmerkelijk dat hij toch werd gevraagd om warm te lopen.

Bezig met laden …