voetbalzone

Uruguay verrast en schakelt topfavoriet Spanje uit op WK Onder-20

Daniel Cabot Kerkdijk06 jul 2013, 22:48
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2013, 22:48
Advertentie

Julen Lopetegui maakte Spanje Onder-21 Europees kampioen en had de taak om Spanje Onder-20 wereldkampioen te maken. Dat gaat niet meer lukken: la Rojita werd zaterdagavond uitgeschakeld in de kwartfinale tegen Uruguay. De Zuid-Amerikanen sleepten er een verlenging uit en na ruim honderd minuten brak Felipe Avenatti de ban door de enige treffer voor zijn rekening te nemen. Uruguay treft in de halve finale Irak of Zuid-Korea.

La Celeste, dat in 1997 tweede werd op het jeugd-WK, liet het balbezit vooral aan de Spanjaarden en hoopte middels counters om tot scoringskansen te komen. De eerste beste mogelijkheid was evenwel voor de favoriet, want een hoekschop van Gerard Deulofeu draaide door de flinke wind bijna in één keer het doel in. De ploeg van Lopetegui incasseerde enkele plaagstootjes, maar maakte zelf de meeste aanspraak op een goal. Een kopbal van Derik ging net naast en Deulofeu verprutste een goede mogelijkheid door na een combinatie met Óliver Torres naast te schieten.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en Uruguay liet het na om het duel al in de reguliere speeltijd te beslissen. In de voorlaatste minuut mikte Giorgian De Arrascaeta er bijna een vrije trap in en een kopbal van Diego Rolan moest worden gekeerd door Daniel Sotres. De doelman moest zich vanwege een blessure laten vervangen en invaller Ruben Yanez moest al gauw de bal uit het net halen na een rake kopbal van Avenatti uit een hoekschop. Daar bleef het bij, waardoor Spanje de eerste WK-eindzege sinds 1999 uit het hoofd kan zetten.

Bezig met laden …