Uruguayaan Aguiar houdt Braga op koers voor eerste titel in historie

Bart Kruyt14 feb 2010, 20:04
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2010, 20:04

Sporting Braga blijft koploper Benfica op de hielen zitten. De ploeg van José Domingos won zondagavond moeizaam van subtopper Maritimo (2-1), waardoor de achterstond op de lijstaanvoerder weer één punt bedraagt. Braga heeft nog een wedstrijd tegoed en blijft daardoor een zeer belangrijke kandidaat voor de Portugese landstitel.

De Uruguyaan Luis Aguiar groeide uit tot de gevierde man. De middenvelder, die in het vorige kalenderjaar op huurbasis voor Dinamo Moskou uitkwam maar nu weer terug is in Portugal, nam tien minuten voor het eindsignaal de winnende treffer voor zijn rekening. Aguiar werd gevonden door Filipe Oliveira en drukte beheerst af.

Daarmee verloste hij Braga, dat het lang moeilijk had gehad met Maritimo, de nummer zes van de ranglijst. In de eerste helft konden er nauwelijks kansen gecreëerd worden en toen Albert Meyong na rust bij de tweede paal toch de score kon openen, hoopte Braga dat er meer openingen zouden komen. Maritimo moest immers komen, maar bleef de defensie in de gaten houden.

Het duurde niet lang voordat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Tien minuten na de openingstreffer beproefde Djalma zijn geluk van buiten het strafschopgebied en het harde schot was Eduardo te machtig. Uiteindelijk kwam het echter toch nog goed voor Braga, dat blijft hopen op de eerste landstitel uit de historie. Volgende week wacht de topper bij FC Porto, dat derde staat.