voetbalzone

Uruguayaanse bond legt competitie stil

17 nov 2008, 18:48
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2008, 18:48
Advertentie
Tot nader order worden er geen wedstrijden afgewerkt in de Urugyuaanse Primera División. Gewelddadigheden gedurende de wedstrijd tussen Danubio en Nacional, afgelopen weekend, liggen volgens De Telegraaf ten grondslag aan de tijdelijke opschorting.

De Uruguyaanse competitie loopt ongeveer gelijk met die in Europa, en is dus nog niet ver gevorderd. Toch ging het dit weekeinde flink mis in het duel tussen Danubio, dat tweede staat, en nummer vier Nacional. Zo’n driehonderd fans van beide ploegen raakten gedurende wedstrijd slaags. De situatie liep zo uit de hand, dat de politie tussenbeide moest komen.

Bondsvoorzitter José Luis Corbo besloot daarop de vaderlandse competitie tot nader order te onderbreken. “De wedstrijden van komend weekeinde zijn van de agenda gehaald”, aldus Corbo. “We zullen de situatie bespreken. Tot wanneer de competitie stilligt, kan ik nu nog niet zeggen.”

Forse ongeregeldheden in de Uruguyaanse competitie zijn niet uniek. Volgens De Telegraaf werd de competitie twee jaar geleden ook al eens stilgelegd. Aanleiding daartoe was de moord op een supporter, voorafgaand aan een wedstrijd.
Bezig met laden …