voetbalzone

Uruguyaanse competitie weer stilgelegd

20 dec 2008, 17:38
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2008, 17:38
Advertentie
Voor de tweede maal in slechts een maand tijd is de Uruguyaanse voetbalcompetitie stil gelegd. De voetbalbond AUF voelde zich genoodzaakt om de wedstrijden van dit weekend uit te stellen wegens veiligheidsproblemen. Wanneer de competitie wordt hervat is nog niet duidelijk.

Halverwege de maand november werd de competitie al twee weken stil gelegd wegens gewelddadigheden gedurende de wedstrijd tussen Danubio en Nacional. Eerstgenoemde ploeg zou dit weekend aantreden tegen Penarol, de aartsvijand van Nacional. De politie liet echter weten dat zij rellen verwachten en dat zij de wedstrijd niet door wilde laten gaan. De bond heeft aan dat verzoek gehoor gegeven.

Bondsvoorzitter Jose Luis Corbo zei te balen van de beslissing, maar zegt de politie te begrijpen. “We hebben wat alternatieven voorgesteld, maar die werden niet geaccepteerd”, zei Luis Corbo in een radio-interview. De Uruguyaanse competitie loopt ongeveer gelijk met die in Europa en is nu halverwege. Danubio en Nacional voeren de ranglijst aan met beide 29 punten uit veertien wedstrijden.
Bezig met laden …