voetbalzone

Urziceni pakt titel en schrijft geschiedenis

10 jun 2009, 23:22
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2009, 23:22
Advertentie
Het Roemeense voetbal kent een nieuwe landskampioen. Unirea Urziceni heeft voor de eerste keer in de clubgeschiedenis beslag weten te leggen op de landstitel. Na een 1-1 gelijkspel tegen Steaua Boekarest op de laatste speeldag heeft de ploeg zich verzekerd van de eerste plek en mag het volgend seizoen direct de Champions League in.

Urziceni, getraind door voormalig verdediger Dan Petrescu, speelde vorig jaar pas voor het derde seizoen op het hoogste Roemeense niveau. Dit seizoen verloor de formatie, dat speelt in een dorp van 17.000 inwoners en in een stadion met een capaciteit van slechts 7.000 toeschouwers, maar zes keer. Verder kreeg de ploeg maar twintig goals tegen.

Dinamo Boekarest eindigde achter Urziceni op vijf punten achterstand. Of de hoofdstedelingen ook daadwerkelijk die tweede plaats behouden is nog de vraag. Het Internationaal Sporttribunaal (CAS) kan roet in het eten gooien. Concurrent Timisoara kreeg zes punten in mindering na een conflict met de voetbalbond, maar is in beroep gegaan. Mochten zij dat beroep winnen, dan wordt Timisoara de runner-up.
Bezig met laden …