voetbalzone

‘Usain Bolt doet Australiërs versteld staan en eist het twintigvoudige’

Tim Siekman23 okt 2018, 08:30
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2018, 08:30
Advertentie

Usain Bolt heeft een contractaanbieding van Central Coast Mariners op zak, maar het valt te betwijfelen of de Jamaicaan ingaat op het voorstel. De Australische club ziet een verdere samenwerking met de achtvoudig Olympisch kampioen wel zitten, maar sponsoren moeten wel bijspringen om aan de eisen van Bolt te kunnen voldoen.

De club meldt dat de 32-jarige Bolt voorlopig niet meetraint met de selectie. "We willen niet dat deze zaak het team te veel afleidt in de voorbereidingen op de volgende wedstrijd tegen Melbourne City", zo klinkt het. Volgens verschillende Australische media heeft Central Coast Mariners een salaris van 80.000 tot 90.000 euro per seizoen aangeboden, maar Bolt wil naar verluidt het twintigvoudige daarvan.

"Als een derde partij geen financiële bijdrage levert, is het onwaarschijnlijk dat er een akkoord komt", aldus de club. "Het management van Bolt en de club zijn in gesprek om externe partners te vinden om een commerciële oplossing te vinden die voor alle partijen acceptabel is. We willen er alles aan doen om zijn droom om profvoetballer te worden te realiseren."

Bezig met laden …