voetbalzone

‘USB-stick van Benítez dreef Ronaldo tot waanzin bij Real Madrid’

Erik van Dam04 apr 2016, 15:02
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2016, 15:02
Advertentie

Vorig jaar zomer stelde Florentino Pérez zoals verwacht werd Rafael Benítez aan als de nieuwe trainer van Real Madrid. Van meet af aan waren er twijfels rond Benítez en na zo’n zeven maanden strandde het huwelijk ook. Er werd veelvuldig gezegd dat sterspeler Cristiano Ronaldo niet op één lijn zat met de coach en El País komt nu naar buiten met een verhaal dat die gedachte alleen maar bevestigt.

/

Benítez zou al in de eerste week één van zijn assistent-trainers naar Ronaldo gestuurd hebben met een USB-stick bij zich. Op die stick stonden allerlei foto’s en video’s die Ronaldo zou moeten bestuderen: ze zouden hem helpen om zich beter los te maken van zijn tegenstanders en zichzelf te verbeteren. Ronaldo nam het niet licht op en besloot te USB-stick volgens El País niet eens aan te nemen.

Hij liet de USB-stick terugkeren bij zijn trainer met de mededeling dat hij Benítez wel een ander exemplaar zou geven. “Met daarop al mijn doelpunten, zodat hij die kan bestuderen”, zou de bijgaande, geïrriteerde boodschap zijn geweest. Ronaldo heeft zich nooit vol lof uitgelaten over de trainer, ook niet na diens vertrek uit Madrid.

Bezig met laden …