voetbalzone

Utrecht-aanvaller Oar alsnog naar Abu Dhabi voor deelname Asian Cup

Bart Kruyt02 jan 2011, 07:00
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2011, 07:00
Advertentie

FC Utrecht kan in de eerste competitiewedstrijden van het nieuwe kalenderjaar vermoedelijk niet beschikken over Tommy Oar. De Australische aanvaller was in eerste instantie buiten de nationale selectie gelaten voor de Asian Cup, maar mag zich nu alsnog melden. Holger Osieck heeft Oar opgeroepen als vervanger voor de geblesseerd afgehaakte Richard Garcia.

De middenvelder van Hull City kampt met een knieblessure, die hem minstens een maand aan de kant zal houden. Daardoor kwam er alsnog een plekje vrij voor de negentienjarige Oar, de vleugelaanvaller van FC Utrecht die op het moment drie interlands achter zijn naam heeft staan. Oar zal snel naar Abu Dhabi reizen om zich aan te sluiten bij het trainingskamp van The Socceroos.

Naast de aanvaller van FC Utrecht vertegenwoordigd ook Brett Holman de Eredivisie in de Australische selectie: de aanvaller annex middenvelder van AZ zat al in de oorspronkelijke selectie. Australië speelt volgende week maandag haar eerste groepswedstrijd, tegen India, waarna Zuid-Korea (14 januari) en Bahrein (18 januari) de andere tegenstanders in de poule zijn.

Bezig met laden …