voetbalzone

Utrecht en Derby slaan handen ineen

01 mei 2008, 08:02
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2008, 08:02
Advertentie
Het samenwerkingsverband tussen FC Utrecht en het Engelse Derby County is inmiddels officieel. Hiervoor is deze week een overeenkomst getekend. “Het gaat om een zo’n breed mogelijke samenwerking tussen beide clubs”, aldus voorzitter Jan Willem van Dop op de officiële website van de Domstedelingen.

Het akkoord moet voor beide clubs volop mogelijkheden opleveren om van elkaar te leren. "Je moet dan denken aan het uitwisselen kennis, spelers en trainers, maar ook aan kennisoverdracht op het organisatorische en commerciële vlak", legt Van Dop uit.
FC Utrecht en The Rams spelen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 2 augustus een oefenwedstrijd in het Pride Park Stadium.

Derby-voorzitter Adam Pearson is enthousiast over de samenwerking. “Het samenwerkingsverband helpt beide clubs op voetbaltechnisch- en organisatorisch vlak. FC Utrecht is een zeer goed geleide club met dezelfde ambities als die van Derby County. Ik denk dat de clubs goed bij elkaar passen”,

Derby County eindigt na een teleurstellend seizoen als laatste en degradeert uit de Premier Leaque. Toch ziet Van Dop de samenwerking hoopvol in. “Als ik hoor welke plannen Derby heeft om na de degradatie direct terug te keren in de hoogste afdeling, dan spreekt daar grote ambitie uit. En als ik dan de namen hoor van spelers die ze willen halen om dit te realiseren, dan heb ik daar ook alle vertrouwen in."
Bezig met laden …