voetbalzone

Utrecht-jongeling hoopt na afmelding Holman op interlanddebuut

Bart Kruyt09 aug 2011, 09:56
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2011, 09:56
Advertentie

Adam Sarota speelt deze week mogelijk zijn allereerste interland. Het talent van FC Utrecht gaat namelijk Brett Holman vervangen bij de nationale ploeg van Australië. Holman zal de oefeninterland van woensdag in Cardiff tegen Wales niet meemaken, aangezien hij dit weekend geblesseerd raakte. Het is niet bekend of Holman aankomend weekend wel weer inzetbaar is.

De middenvelder van AZ liep zondag in de gewonnen wedstrijd tegen PSV een vervelende kwetsuur op. “Holman liep dit weekend een blessure aan zijn lies op en zal niet inzetbaar zijn voor het duel met Wales”, zo laat een vertegenwoordiger van de Australische voetbalbond dinsdag aan de website van de FIFA weten. Holman zal in Alkmaar moeten blijven om te herstellen.

Voor de 22-jarige Sarota biedt de blessure van Holman echter een mooie kans. Hoewel de jongeling in maart dit jaar bij de selectie van bondscoach Holger Osieck voor de oefeninterland met Duitsland zat, kwam hij destijds niet aan spelen toe. In Cardiff komt Sarota mogelijk voor de eerste keer voor zijn vaderland uit.

Bezig met laden …