Utrecht-jongelingen zetten met Australië mak Maleisië opzij

Bart Kruyt07 okt 2011, 14:30
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2011, 14:30

Australië lijkt klaar te zijn voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oman. The Socceroos maakten vrijdag indruk met een overtuigende overwinning op Maleisië, dat in een vriendschappelijk potje met 5-0 opzij werd gezet. De lichtgeblesseerde AZ-aanvaller Brett Holman zat de hele wedstrijd op de bank; Utrecht-jongelingen Adam Sarota en Michael Zullo speelden wel mee. Tommy Oar ontbrak.

Sarota deed de tweede helft mee, terwijl Zullo in de basis begon en twintig minuten voor tijd plaats moest maken voor Mile Jedinak. Op dat moment stond de eindstand al op het bord. Australië had weinig last van Maleisië en opende al na ruim twee minuten spelen de score, toen voormalig Twente-speler Luke Wilkshire een prachtige aanval het gewenste einde gaf.

Met een fraaie assist had Wilkshire ook een aandeel in de tweede treffer, gemaakt door Joshua Kennedy, voordat Alex Brosque en opnieuw Kennedy de ruststand op 4-0 bepaalden. De wedstrijd zat daardoor al snel in het slot en ruim twintig minuten na rust prikte Brosque er nog één doelpunt bij, door een tegenstander te foppen en hard laag binnen te schieten.