Utrecht-opponent Luzern zet 0-2 achterstand in overwinning om

Bart Kruyt01 aug 2010, 18:24
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2010, 18:24

FC Utrecht is gewaarschuwd: FC Luzern geeft zich niet zomaar gewonnen. De Zwitserse opponent van de Domstedelingen in de Europa League kwam zondag in de competitiewedstrijd tegen Neuchâtel Xamax met 0-2 achter, maar wist de thuiswedstrijd uiteindelijk toch nog in een 4-2 zege om te zetten.

Luzern werd bij haar comeback in het zadel geholpen door Xamax-verdediger Stephane Besle, die tien minuten na rust zijn tweede gele kaart oppikte. Xamax stond op dit moment met 0-2 voor dankzij doelpunten van Marcos Gelabert en Gerard Bi Goua Gohou, maar met tien tegen elf kon de ploeg haar voorsprong niet verdedigen.

Nelson Ferreira maakte al snel na de uitsluiting van Besle de aansluitingstreffer, waarna Cristian Florin Ianu de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Een eigen doelpunt van Abdourahman Dampha zette Luzern vervolgens op voorsprong en Ianu zette met zijn tweede doelpunt van de avond het slotakkoord op het bord. Komende donderdag speelt Utrecht in Luzern en verdedigt het een 1-0 voorsprong.