Utrecht-opponent Steaua verliest stadsderby door twee strafschoppen

Bart Kruyt17 okt 2010, 21:35
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2010, 21:35

Steaua Boekarest leeft met een slecht gevoel in de onderbuik toe naar de aankomende Europa League-wedstrijd tegen FC Utrecht. De Roemenen speelden zondag de altijd beladen stadsderby tegen Dinamo Boekarest en verloren met 2-1, door twee strafschoppen die het tegen kreeg. Daarmee werd de openingstreffer van Bogdan Stancu teniet gedaan.

De aanvaller lijkt sowieso de man te zijn die de verdediging van Utrecht in de gaten moet houden. Zijn treffer van zondagavond betekende al zijn achtste doelpunt in elf competitiewedstrijden, waarmee hij gedeeld topscorer van de competitie is. De openingsgoal van Stancu leverde Steaua echter weinig op in de derby met Dinamo.

De thuisploeg kreeg nog voor rust immers twee strafschoppen en benutte die allebei (Adrian Cristea en Marius Niculae), waarna er in de tweede helft geen treffers meer vielen. Steaua ging zodoende onderuit, maar blijft vijfde staan op de ranglijst. In de Europa League pakten de Roemenen tot dusver één punt uit twee duels; Utrecht heeft er twee uit twee.