voetbalzone

Vader Falcao vreest voor WK-deelname zoon: 'Hij zit op zestig procent'

Bart Kruyt14 mei 2014, 23:02
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2014, 23:02
Advertentie

José Pekerman maakte dinsdag de voorselectie van het Colombiaanse elftal bekend en schreef ook de naam van Radamel Falcao op. De aanvaller van AS Monaco is al maanden geblesseerd en bezig met een race richting fitheid, waarbij het nog onduidelijk is of hij het WK gaat halen. Zijn plek in de voorselectie leek een goed teken te zijn, maar de vader van Falcao blijft voorzichtig.

voetbalzone

Volgens Radamel Garcia is het nog helemaal niet zeker dat zijn zoon mee zal doen aan het WK. "Zijn herstel verloopt goed, maar hij is nu natuurlijk geen voetballer", zegt de vader van Falcao. "Hij is alleen maar bezig in het krachthonk en mist ritme. We zullen zien hoe het tussen nu en het WK zal gaan met zijn herstel."

"Hij is ongeveer voor zestig procent hersteld, maar er ontbreekt nog veel", vervolgt Falcao senior. "Weerstand, kracht, snelheid, coördinatie... Alle dingen die erg belangrijk zijn voor een sporter op topniveau." Pekerman heeft tot 2 juni de tijd om te beslissen of hij Falcao in zijn definitieve selectie zal opnemen of niet. Colombia speelt op het WK tegen Griekenland, Ivoorkust en Japan.

Bezig met laden …