voetbalzone

Vader Neymar: 'Zijn toekomst? Die ligt natuurlijk in Barcelona'

Matthijs van Laar29 dec 2012, 14:20
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2012, 14:20
Advertentie

In Brazilië meent iedere voetballiefhebber te weten wat Neymar moet of gaat doen, maar vooralsnog blijft het schimmig welke plannen het supertalent zelf heeft. Zijn club Santos denkt hem in ieder geval tot het WK van 2014 te kunnen behouden en afgaande op de woorden van de vader van de aanvaller, kan dat wel eens kloppen.

/

Volgens hem is zijn zoon over anderhalf jaar klaar voor de stap naar Europa. “Waar ik denk dat zijn toekomst ligt? Nou, in Barcelona natuurlijk”, verklaarde hij in gesprek met de Spaanse krant Sport. “De stijl van Barcelona is vergelijkbaar met die van Neymar. Maar we zullen nog even moeten afwachten. Misschien wil Barcelona niet wachten tot 2014”, liet hij ruimte voor speculatie.

Los Azulgrana zouden, zo werd onlangs gepubliceerd, al een aanbetaling hebben gedaan om de speler binnen te halen, maar Neymar zelf reageerde nuchter op dat gerucht. “Barcelona is een mooie club en ze hebben veel goede spelers. Ik denk dat ik daar zou passen, maar nee, ik heb geen duidelijke voorkeur voor Barcelona”, zei hij. Ook Manchester City, Real Madrid en Paris Saint-Germain willen de jonge ster graag hebben.

Bezig met laden …