voetbalzone

Vader Thiago bevestigt: 'Hij was dicht bij een transfer naar United'

Bart Kruyt24 jul 2013, 15:36
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2013, 15:36
Advertentie

David Moyes wil graag wat creativiteit aan het middenveld van Manchester United toevoegen en hoopt op de komst van Cesc Fàbregas. Barcelona wil de Spaans international echter niet laten gaan: zeker niet nu Thiago Alcántara ook al is vertrokken. De technicus leek lange tijd op weg naar United, maar koos voor een hernieuwde samenwerking met Josep Guardiola bij Bayern München.

/

De supporters van United reageerden teleurgesteld toen zij hoorden dat Thiago niet naar Old Trafford, maar de Allianz Arena zouden gaan. David Moyes weigerde echter om zijn nederlaag toe te geven en zei dat 'hij nooit gezegd heeft dat Thiago in beeld was'. De Engelse media weten echter wel beter en Mazinho, de vader van Thiago, bevestigt dat United druk bezig is geweest met de komst van zijn zoon.

Volgens Mazinho, die in 1994 met Brazilië wereldkampioen werd, is er nog voor het EK voor spelers onder de 21 jaar gesproken met de Engelse recordkampioen: "Thiago was dicht bij een transfer naar United", zegt Mazinho tegen La Xerxa. "Voor het EK is er onderhandeld, maar het is niet gelukt. Thiago is nu erg gelukkig met Bayern. Hij vertelde mij dat hij Barcelona wilde verlaten en ik respecteerde zijn beslissing."

"Thiago wist dat het moeilijk zou worden om bij Barcelona aan spelen toe te komen", vervolgt Mazinho. "Voor hem is er niets belangrijker dan een manager die in hem gelooft en Guardiola wilde hem graag hebben. Pep is erg belangrijk geweest in het leven van Thiago en zijn aanwezigheid bij Bayern heeft hem over de streep getrokken. Thiago's doel is om naar het WK van 2014 te gaan en hij weet dat hij daarvoor wedstrijden moet spelen."

Bezig met laden …