voetbalzone

Vader toptalent neemt paspoort van zoon in: 'Liverpool ruïneert zijn carrière'

Matthijs van Laar23 dec 2015, 13:51
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2015, 13:51
Advertentie

Volgens directeur Zvezdan Terzic van Rode Ster Belgrado gaat Marko Grujic aan de slag bij Liverpool, maar dat is nog hoogst onzeker. De vader van het jonge talent, Goran Grujic, is van mening dat de Premier League nog te vroeg komt. Hij heeft zelfs het paspoort van zijn zoon ingenomen.

voetbalzone

Grujic senior claimt dat het in geldnood verkerende Rode Ster snel wil handelen om geld binnen te halen. Hij is echter niet te spreken over die handelswijze. “Hij tekent niet voor Liverpool en krijgt dus ook niet het shirt van Steven Gerrard. Hij blijft gewoon bij Rode Ster, wil kampioen worden. Ik laat de carrière van mijn zoon niet ruïneren door de club”, foetert hij in Novosti. “De club wordt de afgrond in geholpen. Het geld is op en ze kunnen de club niet verkopen. Daarom wordt er nu druk op ons uitgeoefend.”

“De club heeft Marko wel tien keer op het hart gedrukt dat hij moest tekenen bij Liverpool”, vervolgt Goran. “Daarnaast ervaart hij druk vanuit de kleedkamer. Sommige spelers zijn ervan overtuigd dat de uitbetaling van hun salaris afhangt van de verkoop van spelers. Als Marko wordt verkocht, zijn zij zeker van hun geld. Ik heb nu zijn paspoort en spreek hardop uit dat hij nergens naartoe gaat. Hij won het jeugd-WK met Servië, ligt op koers om kampioen te worden met de rood-witten. Volgend jaar is hij nog veel meer waard.”

De Premier League blijkt voor jonge Servische talenten geen al te prettig ‘toevluchtsoord’. “Bojan Djordjic, Milos Veljkovic, Zoran Tosic, Lazar Markovic, Danilo Pantic”, somt Grujic op. “Moet ik doorgaan? Niemand van hen heeft een serieuze kans gehad. Natuurlijk heb je Branislav Ivanovic en Nemanja Vidic, maar zij kwamen later binnen, als ervaren spelers.” Rode Ster-directeur Terzic zei maandagavond dat Grujic voor zeven miljoen naar Anfield zou gaan.

Bezig met laden …