voetbalzone

'Vaderschapsverlof kost Roeselare-speler selectieplaats'

29 jun 2009, 08:09
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2009, 08:09
Advertentie
Bjorn De Wilde was vorige maand de eerste profvoetballer in België die ervoor koos om tien dagen vaderschapsverlof op te nemen. Al dan niet samenhangend kreeg de aanvaller van SV Roeselare afgelopen weekend te horen dat hij niet langer gewenst is bij de hoofdmacht, en dat hij met de B-kern van de Belgische club moet meetrainen.

SV Roeselare ontkent dat het ene het gevolg is van het andere, maar de hoofdrolspeler twijfelt over de gang van zaken. "Het was de eerste keer dat we zo'n vraag kregen van een profvoetballer", zegt Stijn Boeykens van de sportvakbond Sporta. "Elke werknemer heeft dat recht, voetballers dus ook. In de praktijk wordt er weinig gebruik van gemaakt omdat voetballers er hun plaats in de ploeg door kunnen verliezen."

De Wilde (30) zag in dat laatste geen gevaar. "De eindronde was volop bezig, maar ik behoorde al lang niet meer tot de selectie en ik moest meetrainen in een groepje van vier of vijf man. Ik wist dus dat ik toch niet zou spelen en waarom kon ik dan geen gebruik maken van mijn wettelijke recht op vaderschapsverlof? Wat ik gedaan heb, is perfect wettelijk. Het zou onrechtvaardig zijn dat dit tegen mij gebruik wordt."

Roeselare kon niet anders dan de aanvraag toestaan. "Volgens de wet heeft iedereen er recht op", zegt trainer en technisch directeur Dennis van Wijk. "Jij kan het, ik kan het en hij dus ook. Of we dat nu een goede regeling vinden of niet, doet niet ter zake." De Wilde voelt zich in de maling genomen. "Na de eerste training zaterdag kreeg ik als enige te horen dat ik bij de B-kern word verwacht. Ik heb de indruk dat ik op een of andere manier geviseerd word. Voor mij moet er hoe dan ook een oplossing komen."
Bezig met laden …