Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vaessen slaat lucratief bod af en heeft transfer binnen de Eredivisie te pakken

Laatste update:

Etienne Vaessen mag zich officieel speler van FC Groningen noemen. De doelman komt transfervrij over van RKC Waalwijk en tekent een overeenkomst voor drie seizoenen in Euroborg met een optie voor nog een extra jaar. Vaessen heeft een lucratieve aanbieding uit het buitenland afgeslagen.

AZ, Feyenoord en PSV informeerden de afgelopen maanden naar Vaessen, die concrete aanbiedingen kreeg van NAC Breda en Willem II.

Vaessen neemt na negen jaar afscheid van RKC Waalwijk. In totaal stond de Bredanaar liefst 210 keer onder de lat bij de Brabantse laagvlieger. Daarin wist Vaessen zijn doel 44 keer schoon te houden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vol overtuiging koos de sluitpost voor de Trots van het Noorden. “Het contact met de club speelde al een tijdje en ik heb alle opties zorgvuldig afgewogen”, vertelt Vaessen. “Ik ben heel blij met deze stap. FC Groningen is een geweldige club met een groot stadion en een mooie achterban. Daar kreeg ik direct een heel goed gevoel bij.”

“Daarnaast was ik onder de indruk van de presentatie en het ontwikkelplan van de club”, vervolgt Vaessen. “Ik ben op een goede leeftijd voor een keeper en wil in de komende jaren blijven doorgroeien. Dat kan in mijn ogen heel goed bij FC Groningen. Ik zal de komende jaren alles geven voor deze club. Het moet zo snel mogelijk weer een stabiele Eredivisieclub worden met uitzicht op meer en daaraan wil ik een mooie bijdrage leveren.”

Hoewel de transfer al enige tijd in de lucht hing, kreeg Vaessen vorige week donderdagnacht plotseling toch de kans om zijn carrière een bijzondere wending te geven. Op zijn vakantieadres werd hij namelijk gebeld door Persepolis FC, wist Voetbal International te melden.

“Volgens welingelichte bronnen heeft Persepolis FC zich in de strijd om Vaessen gemengd. De Iraanse topclub zou een lucratief contract klaar hebben liggen voor Vaessen”, schreef journalist Joost Blaauwhof.

RKC heeft snel doorgepakt en al een vervanger voor Vaessen gevonden. Yanick van Osch maakte de overstap van SC Cambuur naar Waalwijk. De doelman stond eerder onder de lat bij Jong PSV en Fortuna Sittard.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Etienne weg gaat bij RKC, en dat de club er bovendien geen bedrag aan overhoudt. Dat blijft toch een probleem van de club; er komt geen geld binnen qua transfers. Desalniettemin heeft Vaessen deze stap verdiend. Ben alleen wel bang dat RKC momenteel te weinig kwaliteit heeft binnen het elftal om te handhaven.

26 juni 2024 om 14:18

Transferzomer is nog lang. RKC doet het al jaren leuk met beperkte middelen

Welkom Etienne! Mooie stap vooruit waar je de concurrentiestrijd aan mag gaan met Hidde, die een meer dan puik seizoen heeft gekeept. Afgelopen week is ook de broer of broertje van willumson (go ahead) gekeurd bij groningen. Daarnaast schijnt livramento van mvv op de radar te staan

26 juni 2024 om 13:36

En nu nog de hamvraag: hoe komen we van die dure, overbodige spelers zoals van Veen af? Geen hond die m wil hebben volgens mij. En zo zijn er nog een stuk of vijf.

26 juni 2024 om 13:49

Van Veen kan wel terug naar Schotland denk ik? Zal waarschijnlijk wel moeten inleveren dan, maar een leuk salaris kan hij daar nog wel verdienen denk ik.

Wat zijn andere overbodige grootverdieners dan? Noah Emeran zal niet zo verschrikkelijk veel verdienen denk ik. Paulos Abraham is wel een grootverdiener, maar prima kans dat hij wordt overgenomen door Göteborg. Irandust is afgelopen winter verkocht. Wie houd je dan over? Maäta? Die is wel slecht, maar nog wel nodig gebleken afgelopen seizoen met de blessure van Prins.

26 juni 2024 om 14:00

Ja hoop ook dat oratmangoen snel weg is, ben wel klaar met al die indonezen die onder elke fc groningen reageren

26 juni 2024 om 14:04

Van Veen is afgelopen half seizoen verhuurd aan Kilmarnock maar heeft daar nou niet bepaald een sterke indruk achtergelaten dus ik weet niet welke (Schotse) club daar nog mee in zee wil gaan eerlijk gezegd. Abraham wordt hopelijk ingelijfd door Götenborg inderdaad. Dan hebben we nog 'terugkomers' Oratmangoen en Kruger en zitten we nog met van Gelderen en Musampa die in de winter al te kennen is gegeven dat er geen toekomst meer bij de FC voor ze is. Verder nog wat twijfelgevallen of spelers die wellicht verhuurd kunnen worden.

26 juni 2024 om 14:12

Ben ook benieuwd wat hove duarte valente gaan doen. Hove en duarte wouden al eerder weg en voor valente is er veel interesse uitbde serie a

26 juni 2024 om 14:37

Komt nog bij dat Hove en Määtä ook een vertrekwens schijnen te hebben. Verder is het Valente gegund hoor, een stap naar de serie A. Maar hoop wel dat hij zich realiseert dat dit te vroeg komt. Dit was zijn eerste goede seizoen bij de FC. Daarvoor was het nog niet best.

26 juni 2024 om 14:40

Mee eens maatta mag wel weg haha echt een schandalig slechte voetballer. Hove zou wel heel erg zonde zijb. Dan was baas een goede vervanger geweest, die nu bij sparta heeft getekend

26 juni 2024 om 15:00

Maata is inderdaad niet de meest verfijnde speler maar werkte zich elke wedstrijd wel het snot voor de ogen. Met wisselend succes overigens.

Wel een verrassende move van Vaessen al hing het al een tijdje in de lucht. Ik vraag me wel af of Jurjus een plek op het tweede plan wil of ervoor kiest om te vertrekken (ervan uitgaand dat Vaessen als 1e keeper gehaald is).

26 juni 2024 om 14:10

Jurjus, leuke keeper voor de KKD, maar Vaessen is toch wel stukken beter.
Mag hopen dat Jurjus tweede keeper wordt of verkocht gaat worden.

Prima stap voor Etienne!

Leuke vent en een goede keeper. Jammer dat hij gaat maar wat gunt iedereen etje deze stap. Succes!

Idd het is Etienne gegund om deze stap te maken. Heel veel succes bij Groningen.

Welkom Etienne!

Hopelijk kunnen we Oratmangoen, Maatta, Duarte, v.gelderen, Abraham, Kruger en Musampa verkopen.
Daarnaast zijn er nog versterkingen nodig in de verdediging en centraal op het middenveld. Het zou wat zijn als Juninho Bacuna ook naar Groningen terugkomt! Maar een rechtsback en linker CV zijn broodnodig.

26 juni 2024 om 15:08

Vind je niet dat er ook aanvallend wat bij moet? Met Blokzijl en Peersman heb je linkscentraal meer kwaliteit lopen dan voorin met Van Bergen en Postema in mijn optiek.
Van Bergen is mij voetballend de laatste paar wedstrijden positief opgevallen, maar het is niet echt een killer voor doel.
Postema voegt voetballend niks toe, en van die 18 goals heeft hij meer dan de helft in 4 wedstrijden gemaakt volgens mij.

Los daarvan heb je aanvallend geen enkele wissel die je kunt inbrengen. Ik denk dat er nog zeker 2 spitsen nodig zijn, waarvan 1 nieuwe aanvalsleider.

26 juni 2024 om 15:37

Willumson de broer van de go ahead speler is afgelopen week ook medisch gekeurd. Daarnaast staat livramento van mvv op een verlsnglijst

Ik snap deze stap niet zo goed. Hij gaat van een degradatie kandidaat naar een club die net is gepromoveerd. Had verwacht dat hij hoger zou mikken. Of zou Groningen zoveel van plan zijn ? Mikken die weer op subtop eredivisie ?

26 juni 2024 om 15:50

In potentie zijn ze dat ook. Daarnaast maakt hij financieel ook een behoorlijke stap. Ik denk dat als je over de “grote” van Groningen of RKC spreekt dat iedereen wel ziet dat Groningen een stap omhoog is. Uiteraard pak je daarmee geen punten dus heb je spelers nodig. Geen vreemde stap dus.

26 juni 2024 om 19:27

Maar snap niet dat NEC niet voor hem is gegaan. Vind hem beter dan Van Gassel.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren