voetbalzone

Valckx wil in samenspraak met Maaskant snel aan vers bloed werken

Erik van Dam23 aug 2010, 19:29
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2010, 19:29
Advertentie

Stan Valckx wil in de resterende dagen van de transfermarkt nog kijken of er op transfertechnisch gebied zaken te regelen zijn bij Wisla Kraków. De nieuwe technisch directeur van de Poolse club, die vorige week aan de slag ging, weet dat er eigenlijk geen tijd meer te verliezen is. “Misschien vinden er geen rigoureuze transfers plaats”, stelt hij echter.

/

Valckx’ eerste handeling was het aantrekken van Robert Maaskant als trainer. De coach verliet NAC Breda voor een avontuur over de grenzen. Samen willen de twee gaan kijken of de selectie van Wisla toe is aan enkele injecties. “Tijd is geld, maar we willen geen geld verspillen”, benadrukt Valckx op de officiële clubwebsite. “We gaan geen spelers halen die elders op de bank aan het verpieteren zijn.” De technisch directeur zegt zich niet louter te focussen op buitenlanders; ook Poolse aanwinsten zijn welkom.

Volgens de oud-speler van PSV was Wisla geen onbekende club voor hem, toen het aanbod van voorzitter Bogdan Basalaj kwam. Ik wist dat Wisla Kraków een grote en serieuze club is die de voorgaande tien jaar zes of zeven keer de titel had gewonnen. Ik had ook andere opties, maar ik wilde wel eens een nieuw gebied verkennen. Ik heb sinds januari veel rondgereisd en veel talenten aan het werk gezien", aldus Valckx.

Bezig met laden …