voetbalzone

Valdés: 'Rivalen worden dreigender, dat is de verdienste van Ajax'

Daniel Cabot Kerkdijk19 sep 2013, 00:05
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2013, 00:05
Advertentie

Victor Valdés hield woensdagavond voor de 46e keer in zijn loopbaan de nul in een Champions League-duel. De doelman van Barcelona keepte een goede wedstrijd tegen Ajax en stopte bovendien een strafschop van Kolbeinn Sigthórsson. Mede dankzij Lionel Messi eindigde de ontmoeting in het Camp Nou in een 4-0 zege voor het team van Gerardo Martino. Na afloop was Valdés lovend over Ajax.

"Ajax heeft een goede wedstrijd gespeeld", vertelde Valdés. "Ze maakten het veld breed, wilden de wedstrijd controleren en hebben ons onder druk gezet. De tegenstander speelt ook en dat moet zeker vermeld worden. De rivalen worden ietwat dreigender. Na Sevilla nu ook Ajax en dat is hun eigen verdienste."

Lionel Messi was het met Valdés eens. "Ajax heeft het ons niet makkelijk gemaakt, ondanks de 4-0 zege. Maar in de tweede helft controleerden wij de wedstrijd." Messi verdedigde de noviteiten van Martino in tactisch opzicht. "Hoe meer varianten we hebben, hoe beter. We hebben snelle spelers om op de counter te kunnen spelen."

Bezig met laden …