voetbalzone

Valdés tipt Barcelona over opvolger: 'Hij heeft zijn sporen wel verdiend'

Matthijs van Laar01 jun 2013, 12:07
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2013, 12:07
Advertentie
/

Víctor Valdés is nog gewoon eerste keeper van Barcelona, maar nu al blikt hij vooruit op wat komen gaat. Vrijdag verklaarde de international nogmaals dat hij zijn contract niet verlengt, waardoor hij na de zomer van 2014 hoe dan ook vertrokken is uit het Camp Nou. Zijn ideale opvolger speelt, wat hem betreft, in de Premier League.

In navolging van vele Spaanse sportmedia noemde ook Valdés de naam van José Reina. De doelman van Liverpool is in zijn ogen geknipt voor de rol. “Hij is een international die zijn sporen wel heeft verdiend”, vindt Valdés. “Bovendien kent hij de club. In het verleden hebben we hier nog samen gespeeld. Hij is een goede vriend van mij en ik weet zeker dat hij overal ter wereld uit de voeten kan. Dus ook bij Barcelona.”

Valdés ontkende overigens dat hij komende zaterdag tegen Málaga al zijn (voorlopig) laatste wedstrijd voor Barcelona zal spelen. Hij verwacht niet dat de club hem komende zomer van de hand doet om zo nog iets te kunnen verdienen. Ook zal hij zelf niet actief op zoek gaan. “Ik ben het aan de club verplicht om mijn contract uit te dienen”, vindt de geboren Catalaan, die al sinds 2002 onderdeel uitmaakt van de A-selectie van los Azulgrana.

Bezig met laden …