voetbalzone

Valdés wordt teamgenoot van De Roon en Fischer

Erik van Dam07 jul 2016, 19:16
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2016, 19:16
Advertentie

Víctor Valdés heeft een nieuwe club gevonden. De Spaanse keeper vertrok vorige maand transfervrij bij Manchester United, waar hij in een vervelende situatie terecht was gekomen en niet aan spelen toekwam. Nu gaat Valdés aan de slag bij Middlesbrough, dat dankzij de tweede plaats in de Championship promoveerde en dus terug is op het allerhoogste niveau in Engeland.

/

De 34-jarige Valdés neemt veel ervaring mee naar Boro. De sluitpost speelde meer dan vijfhonderd wedstrijden voor Barcelona, werd zes keer landskampioen, won drie keer de Champions League en maakte deel uit van de succesvolle Spaanse selectie op het WK van 2010 en het EK van 2012.

“Het is niet normaal dat een speler als Valdés naar een gepromoveerde club gaat’, jubelt trainer Aitor Karanka. “Ik ben zeer gelukkig. Hij weet waarom hij hier is en hij weet wat wij hem kunnen bieden. Het is fantastisch om zo’n speler aan te kunnen trekken.”

Middlesbrough trok reeds vier nieuwe namen aan: Bernardo Espinosa, Marten de Roon en Viktor Fischer werden overgenomen van Sporting Gijón, Atalanta en Ajax. Daarnaast sloot de club een huurdeal met Hearts om Jordan McGhee binnen te halen. Valdés is de vijfde nieuwkomer voor Karanka en moet concurreren met de 37-jarige Dimitris Konstantopoulos, die al twee jaar de eerste doelman is. Daarnaast zijn Tomas Mejías en Connor Ripley er nog.


Bezig met laden …