Valencia blijft in vorm en boekt grootste uitzege op streekgenoot

Daniel Cabot Kerkdijk20 mrt 2015, 21:42
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2015, 21:42

Valencia is niet van plan om afstand te nemen van de derde plaats. De ploeg van Nuno Santo zegevierde vrijdagavond met 0-4 over streekgenoot Elche, dat 27 jaar geleden voor het laatst in eigen huis van los Che had verloren. Het was voor Valencia de grootste uitoverwinning op Elche in 23 competitieduels. Valencia staat nu op zestig punten, vier meer dan Atlético Madrid, en wacht af hoe de Clásico van zondagavond gaat uitpakken. Barcelona en Real Madrid hebben, met een duel minder in de benen, maar vijf en vier punten meer.

Valencia speelde een uitstekende eerste helft, maar de verdiende voorsprong bleef tot de 43e minuut uit. Na goed voorbereidend werk van Paco Alcácer en Pablo Piatti stuitte Soufiane Feghouli op Przemyslaw Tyton. De rebound was echter een prooi voor André Gomes. Elche bood in het begin van de eerste helft goed tegenstand, maar daarna domineerde Valencia. Feghouli en Nicolás Otamendi konden los Che echter niet eerder op voorsprong zetten. Het was echter Gomés die de bezoekers vlak voor rust alsnog aan de leiding bracht.

Na nog geen uur spelen verdubbelde Alcácer de voordelige marge; de aanvaller werkte een voorzet van Gomes binnen. Twintig minuten voor tijd werkte de onfortuinlijke Enzo Roco het leer achter zijn teamgenoot Tyton: 0-3. Het slotakkoord was voor Otamendi, die met een harde kopbal het 1500e uitdoelpunt van Valencia in de Primera División maakte: 0-4. De ploeg van Nuno Santo heeft negentien punten uit de laatste zeven duels verzameld.