voetbalzone

Valencia en Benfica bereiken akkoord over transfersom van 15 miljoen

Daniel Cabot Kerkdijk12 jun 2015, 13:50
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2015, 13:50
Advertentie

André Gomes is nog jaren in het tenue van Valencia te bewonderen. De Spaanse club maakt vrijdagmiddag melding van de definitieve komst van de 21-jarige middenvelder van Benfica, die afgelopen seizoen al op huurbasis in Mestalla actief was. Met de transfer van de Portugees, die tot medio 2020 heeft getekend, is vijftien miljoen euro gemoeid.

voetbalzone

De definitieve overgang van Gomes naar Valencia komt voor velen niet als een verrassing. De transferrechten van de middenvelder waren in het bezit van investeringsmaatschappij Mertin Holdings, met Peter Lim als voorman. Laatstgenoemde is sinds vorig jaar eigenaar van Valencia. Lim had vorig jaar de mogelijkheid om Gomes voor achttien miljoen euro naar Manchester City of Manchester United te transfereren, en zodoende drie miljoen euro winst te maken, maar hij koos ervoor om de middenvelder bij zijn nieuwe club te stallen.

Het bereiken van overeenstemming tussen Valencia en 'Benfica' over Gomes was de afgelopen weken dan ook een formaliteit. Gomes had afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in de vierde plaats van Valencia. De Portugees jeugdinternational deed in 37 van de 42 officiële wedstrijden van de Oost-Spaanse club mee. Daarin was hij goed voor vier doelpunten.

Bezig met laden …