Valencia flitst weg bij Atlético en lijkt mee te gaan doen om prijzen

Thijs Post04 okt 2014, 17:49
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2014, 17:49

Valencia lijkt dit seizoen serieus mee te gaan doen om de prijzen in Spanje. De ploeg uit de sinaasappelstad is door flinke investeringen weer helemaal terug aan het front en zaterdag rekende het team af met landskampioen Atlético Madrid. De hoofdstedelingen keken binnen een kwartier al tegen een 3-0 achterstand aan en wisten dat niet meer te repareren: 3-1.

Miranda is dit seizoen uitstekend op dreef als het gaat om doelpunten en dat was de verdediger van Atlético Madrid ook tegen Valencia, maar dit keer deed hij het wel in het verkeerde doel. Na zeven minuten verschalkte de mandekker zijn eigen doelman met een ongelukkige kopbal en op die manier tekende hij voor het snelste eigen doelpunt van het seizoen in de Primera División. Het ging van kwaad tot erger voor de landskampioen. Nog voordat er tien minuten gespeeld waren legde Paco Alcácer de bal af op André Gomes, die voor de 2-0 kon zorgen.

Atlético Madrid was de weg helemaal kwijt en kreeg na dertien minuten ook een derde treffer om de oren. Met een uitstekend geplaatste kopbal zorgde Nicolás Otamendi voor verbazing op de gezichten van de bezoekers, die zich daarna iets op konden richten. Mario Mandzukic kopte de hoofdstedelingen naar 3-1, wat ook de ruststand zou zijn. Dat kwam vooral door Valencia-keeper Diego Alves, die een reputatie heeft met het stoppen van strafschoppen.

Vlak voor de pauze pakte de sluitpost een elfmetertrap van Guilherme Siqueira. Diego Alves kan fantastische cijfers overleggen: sinds zijn komst naar Spanje kreeg hij 32 strafschoppen tegen, waar hij er 15 van keerde. Het lukte Atlético niet om na rust dichterbij te komen. In de slotfase werd Alessio Cerci ook nog eens van het veld gestuurd. De van Torino overgenomen vleugelspeler, die na 66 minuten was ingevallen, kreeg een minuut voor tijd zijn tweede gele kaart.