Valencia geeft zege weg na schandalige rode kaart en buitenspelgoal

Gijs Freriks09 apr 2015, 21:52
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2015, 21:52

Valencia heeft kostbaar puntverlies geleden in de Primera División. De zesvoudig kampioen was donderdagavond op weg naar een 0-1 overwinning op Athletic Club, maar in de blessuretijd werd het toch nog gelijk. Het team van Nuno Santo, dat op 2 februari (Málaga, 1-0) voor het laatst verloor, heeft nu drie punten minder dan nummer drie Atlético Madrid.

Valencia liet in de eerste helft niet veel zien in San Mamés en creerde eigenlijk maar één mogelijkheid: doelman Gorka Iraizoz moest lossen na een afstandsschot van Paco Alcácer en raakte vervolgens Rodrigo Moura licht aan. De Spanjaard ging gewillig naar het gras, maar kreeg geen strafschop. De bezoekers waren wel de bovenliggende partij, maar daarmee was alles ook wel gezegd. Het duel stond bol van de vele onnodige overtredingen.

Pablo Piatti viel in de eerste helft uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Rodrigo de Paul. De invaller groeide nota bene uit tot de redder van Valencia, want hij plaatste de bal na een uur na een handig overstapje in de verre hoek: 0-1. Valencia ging op jacht naar een tweede treffer, maar verder dan een goede kans voor Rodrigo na een vrije trap kwam men niet. De nummer drie van de Primera División speelde het duel zelfs met een man minder uit.

Nicolás Otamendi kreeg zes minuten voor tijd een rode kaart van de warrig fluitende scheidsrechter Fernando Teixeira Vitienes, nadat hij de bal had gespeeld. Valencia incasseerde daardoor alweer zijn zevende rode prent dit seizoen; alleen Almería werd met negen prenten vaker op de bon geslingerd. Het lukte Valencia niet om de summiere voorsprong over de streep te trekken, want in de extra tijd ging het mis. Borja Viguera trof de paal en Aritz Aduriz scoorde uit de rebound: 1-1. Aduriz stond overigens buitenspel.