voetbalzone

'Valencia heeft Joaquín en Mata, maar wij hebben Ipek, Batalla en Insúa'

Bart Kruyt13 sep 2010, 22:00
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2010, 22:00
Advertentie

De verrassende kampioen van Turkije, Bursaspor, staat dinsdag voor haar vuurdoop in de Champions League. De Turken moeten het in eigen huis opnemen tegen favoriet Valencia, maar oefenmeester Ertugrul Saglam vindt dat zijn ploeg dezelfde kwaliteiten heeft als de Spanjaarden en is vol vertrouwen: “De favoriet wint niet altijd.”

“Valencia is een sterke tegenstander die al vele jaren op Europees niveau acteert, het zal niet gemakkelijk worden”, beseft Saglam op een persconferentie. “Ze zijn een aantal belangrijke spelers kwijtgeraakt, maar ze hebben daar ook goede vervangingen voor gevonden. Valencia is de favoriet, maar we willen een goede start maken. De favorieten winnen niet altijd en dat willen wij bewijzen.” De oefenmeester gaat uit van eigen kracht: “We gaan Valencia te lijf met hetzelfde systeem waarmee wij de landstitel hebben veroverd, we gaan niks veranderen.”

Saglam vindt dat zijn ploeg qua talent gelijkwaardig is als Valencia. “Je moet fysiek sterk zijn om deze wedstrijden te winnen en wij hebben daar het voordeel. Qua talent hebben we dezelfde kwaliteiten. Valencia heeft Joaquín Sánchez, Vicente Rodríguez, Juan Mata en Aritz Aduriz, maar wij hebben Ozan Ipek, Pablo Batalla, Sercan Yildirim, Federico Insúa en Ivan Ergic. In mijn ogen hebben we dezelfde kwaliteit.”

Bezig met laden …