voetbalzone

Valencia maakt Mestalla weer onneembaar en overnacht op plaats drie

Erik van Dam13 mrt 2015, 21:39
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2015, 21:39
Advertentie

Valencia is door een 2-0 overwinning op Deportivo la Coruña vrijdagavond geklommen naar plaats drie in de Primera División. Los Che wonnen voor de zevende keer op rij in het eigen Estadio Mestalla en maakten hun stadion daarmee opnieuw tot een onneembare vesting. Slechts één club wist dit seizoen te winnen in de sinaasappelstad: Barcelona won er eind november door een zeer late goal van Sergio Busquets met 0-1.

voetbalzone

Dankzij de winst op Depor overnacht Valencia op plaats drie, want Atlético Madrid stond slechts een punt voor en komt zaterdag in actie. De ploeg van Nuno begon sterk en Álvaro Negredo kreeg al vroeg kansen, maar liet die onbenut. Pas na een uur spelen nam Valencia serieus afstand van de Galiciërs, toen Juanfran een overtreding beging op Pablo Piatti en de bal op de stip werd gelegd. Dani Parejo schoot feilloos binnen in de linker benedenhoek en zag de keeper de andere kant opgaan.

Een ruime tien minuten later gooide Paco Alcácer de wedstrijd in het slot. Kort na zijn invalbeurt werd hij op zijn wenken bediend door collega-invaller Sofiane Feghouli, die perfect voorgaf. Met een intikker van dichtbij tekende hij voor doelpunt nummer zes van dit seizoen. Feghouli kreeg zelf ook nog de kans een goal mee te pikken, maar schoot net naast. Valencia kan nu afwachten wat Atlético doet tegen Espanyol: voor Deportivo blijft het nagelbijten. Levante (25 punten) en Almería (24 punten) kunnen de nummer zestien in theorie voorbijgaan.

Bezig met laden …