Valencia maakt opnieuw slappe indruk, zeldzaam doelpunt Rossi

Daniel Cabot Kerkdijk01 mei 2011, 22:51
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2011, 22:51

De strijd om de derde plek in de Primera División ligt weer helemaal open. Villarreal won zondag voor eigen publiek met nipt verschil van Getafe, terwijl streekgenoot Valencia twee uur later onderuit ging op bezoek bij laagvlieger Osasuna. Door de nederlaag heeft de ploeg van Unai Emery nog maar drie punten voorsprong op Villarreal, dat op haar beurt vrijwel zeker lijkt van haar vierde stek. De derde plaats geeft recht op directe deelname aan de Champions League; de nummer vier moet eerst nog de play off-rondes van het miljoenenbal weten te overleven. Valencia maakte net als een week geleden tegen Real Madrid (3-6 verlies) geen al te beste indruk.

/

Osasuna - Valencia 1-0
De thuisploeg zette Valencia in het begin onder de druk, kreeg twee goede kansen, maar naarmate het eerste bedrijf vorderde diende Valencia zich aan. Men creëerde echter geen enkele doelrijpe kans. Na een slap begin van de tweede helft kregen de bezoekers twee goede kansen op rij, maar Osasuna sloeg niet veel later toe. Een schot van Álvaro Cejudo leek niet gevaarlijk, maar belandde via de rug van Marius Stankevicius toch achter Vicente Guaita: 1-0. Valencia maakte ook na de achterstand een matte indruk en kwam zelfs niet tot scoren toen Juan Mata een niet te missen kans van Nelson aangeboden kreeg. De ploeg van Emery zette nog een slotoffensief in, maar de punten bleven in het Reyno de Navarra.

/

Villarreal - Getafe 2-1
Voor beide ploegen was de nood hoog, maar de drie punten bleven in El Madrigal. Met een schitterende inzet zorgde Pedro Rios na een half uur spelen voor de 0-1. Diego López kon de inzet in de linkerkruising niet keren. Villarreal liet zich net als Getafe niet onbetuigd, maar dat resulteerde pas na rust in doelpunten. Na een uur spelen zorgde Cani met een precies schot voor de gelijkmaker en een kwartier voor tijd kopte Giuseppe Rossi na voorbereidend werk van Marco Ruben de 2-1 tegen de touwen. Het was voor de Italiaan alweer zijn 51e treffer in de Primera División, maar pas zijn eerste die hij met zijn hoofd fabriceerde.