Valencia morst voor het eerst in eigen huis en blijft achter Barça staan

Bart Kruyt09 nov 2014, 19:50
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2014, 19:50

Valencia is er niet in geslaagd om Barcelona in te halen op de ranglijst van de Primera División. De ploeg van Nuno was bij een overwinning op Athletic Bilbao naar de tweede plek gestegen, met een achterstand van een punt op koploper Real Madrid, maar kwam zondagavond niet verder dan een gelijkspel: 0-0. Het was voor het eerst dit seizoen dat Valencia in eigen huis punten liet liggen.

Los Che haalden uit vijf eerdere thuiswedstrijden in dit voetbaljaar vijftien punten, maar zondag kon er dus geen doorbraak geforceerd worden tegen Bilbao. Valencia kreeg in de eerste helft wel de beste kansen, maar Rodrigo, Paco Alcácer en Pablo Piatti hadden geen geluk in de afronding. De supporters hoopten dat Valencia de druk in de tweede helft zou opvoeren.

Bilbao bleek echter een stugge tegenstander te zijn en na rust waren de beste kansen voor de bezoekers. Een kwartier voor tijd werd Oscar de Marcos gevaarlijk met het hoofd, maar hij knikte de bal net naast, en kort voor het eindsignaal kreeg Xabier Etxeita uit een indraaiende vrije trap nog een enorme kans. Hij schoot van dichtbij echter op Diego Alves, waardoor het bij 0-0 bleef.